Jordi Gual: Quan les escoles de l’Opus treballen per robar la sobirania als ciutadans

Temps estimat de lectura: 3 minutsExtracte del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis Fem un rapàs als assessors d’Artur Mas. Per conèixer-los a tot, click aquí La Caixa té importantíssims interessos […]

Temps estimat de lectura: 3 minuts

Extracte del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis

Fem un rapàs als assessors d’Artur Mas. Per conèixer-los a tot, click aquí

La Caixa té importantíssims interessos al negoci sanitari privat a través de SegurCaixa/Adeslas. Per això, no és estrany trobar entre els assessors d’Artur Mas a Jordi Gual. Gual és sotsdirector general i economista en cap de La Caixa.

De la mateixa manera que Salvador Alemany, Gual és membre del Cercle d’Economia. Jordi Gual també és professor especialista en la relació entre el sector públic i el sector privat a l’escola de negocis IESE, creada per l’Opus Dei.

Per fer-nos una idea de quina mena de polítiques propugna aquesta escola, fem una mirada a l’ideari que defensa el professor d’Iniciativa Emprenedora de IESE, Pedro Nueno:

«Cal privatitzar tot el que encara és de propietat pública… el que més pagui, s’ho queda. Hem de vendre el país, però de veritat» · «Cal posar a treballar els joves gratuïtament durant dos anys obligatòriament» · «Ens enfrontaríem a la protesta de tots els que se’ls acabaria viure del “cuento”. Caldrà aguantar crits uns dies i ficar a la presó algú. Cal fer aquestes coses»

El que Pedro Nueno no explica a cap dels seus articles és que el seu company a IESE, el professor Miguel Tejeiro, era el comptable dels xiringuitos d’Urdangarin i secretari del famós Institut Noos. Actualment Tejeiro està imputat per aquests fets.

El senyor Nueno tampoc explica que ell és el creador del fons de capital risc de IESE, Finaves, un fons que rep desenes de milers d’euros de diner públic a través de l’Institut Català de Finances i de l’empresa pública Acc10 per finançar «projectes dels alumnes de IESE».

Entre d’altres inversions, Finaves inverteix en companyies mèdiques privades als EUA.

Al consell d’administració de Finaves, juntament amb Nueno, trobem Josep Fernández Terricabras, actualment president de la Corporació de Salut Mares-me i La Selva, un consorci públic que està sent investigat per la Sindicatura de Comptes i pel Tribunal de Comptes en relació amb l’escàndol protagonitzat per Xavier Crespo, actualment diputat de CDC.

Però què fa Gual a IESE? Aquest assessor d’Artur Mas compagina la seva feina com a subdirector General de La Caixa amb el comitè de direcció del Centro Sector Público – Sector Privat de IESE (IESE SP-SP), un lobby «per a la transferència total o parcial de la gestió dels serveis públics».

Qui paga aquesta màquina de privatitzar dirigida per Gual?

La Cambra de Comerç, el BBVA, la Diputació de BCN, els assessors tributaris Garrigues, VidaCaixa, Telefónica, T-Systems, Endesa, Agbar, les farmacèutiques Sanofi i MSD i la consultora PWC.

Finalment, IESE i La Caixa col·laboren estretament amb el programa «Emprendimiento Social» de l’Obra Social de La Caixa, una obra social de la qual la infanta Cristina és directora de l’Àrea Internacional.

Per acabar amb el senyor Gual: no hem trobat un sol article on parli de l’escàndol de les preferents de La Caixa, entitat on, recordem, ell és l’economista en cap.

A «Los Desayunos ESADE» John de Zulueta —actual president d’USP-Hospitales— va assegurar que «lo adecuado sería contar con una cartera limitada de servicios, ya que no es posible financiar todo para todos».

El senyor Manel Peiró, professor d’ESADE i també assessor d’Artur Mas, ho té clar: «La crisi és una oportunitat magnífica per accelerar reformes sanitàries. Sense retallades ni sacrificis no es pot mantenir l’actual sanitat. Cal reforçar copagaments i assegurances privades complementàries». Unes «assegurances privades complementàries» que es freguen les mans mentre «assessoren» el nostre president.

56_president

Extracte del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis

Ens ajudes a difondre?

Jordi Gual: Quan les escoles de l’Opus treballen per robar la sobirania als ciutadans

twitter_CATfacbook_CAT

Enviar un comentario