Joaquim Triadú: del Palau de la Música al Pans&Company

Temps estimat de lectura: 2 minutsExtracte del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis Fem un rapàs als assessors d’Artur Mas. Per conèixer-los a tot, click aquí Si parlem de IESE i […]

Temps estimat de lectura: 2 minuts

Extracte del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis

Fem un rapàs als assessors d’Artur Mas. Per conèixer-los a tot, click aquí

Si parlem de IESE i de PWC, és inevitable parlar d’un altre assessor d’Artur Mas: Joaquim Triadú.

Entre els molt càrrecs polítics que ha ocupat Triadú destaca la seva etapa de conseller de presidència de Jordi Pujol.

A l’esfera dels negocis, Triadú és vicepresident del Centro Sector Público-Sector Privado de IESE (IESE SP-SP) que hem conegut de la mà de Jordi Gual. Joaquim Triadú ha estat soci del bufet d’advocats Garrigues, que ha estat notícia recentment per la seva implicació al cas dels ERE d’Andalusia: «Venien a l’empresari el producte, és a dir, l’ERE i les prejubilacions gratis o pràcticament gratis perquè pagava la Junta» · «Els advocats proposaven a les empreses el negoci rodó perquè no havien d’abonar res, ni tal sols la seva minuta» · «La jutgessa ha assenyalat el bufet Garrigues com a protagonista d’aquesta manera d’actuar que li va reportar uns ingressos per 1,2 milions d’euros» explicava El País el passat 11 de març.

Quan Triadú encara era a Garrigues, l’assessor d’Artur Mas va protagonitzar un dels moments més escandalosos del Cas Palau: com a advocat de l’Orfeó Català, Triadú es va ocupar de portar a terme una maniobra curiosa: «demanar al jutge del Cas Palau que no obrís una causa judicial nova per separar la investigació sobre un presumpte finançament irregular de Convergència de l’espoli del Palau».

«Qui va portar el tema jurídicament (explica Jordi Font, membre de la junta de l’Orfeó) va ser Triadú (…). És un escàndol tan greu com el desfalc d’algú que està pagat per l’Orfeó i fa funcions contra l’Orfeó.»

Un Orfeó, per cert, presidit per Mariona Carulla, hereva del Grup Agrolimen i promotora de la Fundació Lluís Carulla, on trobem com a membre el senyor Triadú.

L’objectiu de la fundació és «promoure desinteressadament qualsevol activitat de la cultura catalana sempre que siguin mereixedores de tal ajut a judici del patronat». Actualment la família Carulla té seriosos problemes amb Hisenda.

«Segons l’Agència Tributària, els sis germans de la família Carulla, propietària del grup Agrolimen van defraudar entre 400.000 i un milió d’euros… cada un d’ells», explicava el diari El País el 8 de juny de 2011.

Empreses d’aquest grup són: Gallina Blanca, Pans&Company, Ausonia, Evax, Caves Montferrant, El Pavo o BioCentury.

Triadú, actualment, és membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia (on trobem a Salvador Alemany, i Jordi Gual, també assessors de Mas), membre del Consell d’Administració de la petroliera Meroil i del Consell Directiu del Grup DIR.

Triadú ocupa, també, un lloc clau a l’empresa consultora PriceWater HouseCooper (PWC). Podem esbrinar-ne el sector? «Responsable del sector públic».

Des de la seva incorporació, la firma ha rebut 1,6 milions d’euros en contractes de la Generalitat.

56_president

Extracte del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis

Ens ajudes a difondre?

Joaquim Triadú: del Palau de la Música al Pans&Company

twitter_CATfacbook_CAT

Enviar un comentario