No volien això a la portada? Doncs portada i contraportada

La portada censurada d’El Jueves ocupa la portada dels 145.000 exemplars del cafèambllet que es reparteix des d’avui a tot Catalunya · No volem viure en un país on aquesta portada no es pugui publicar en paper.

Captura de pantalla 2014-06-17 a las 18.35.51La portada del cafèambllet del mes de juny havia d’estar dedicada a l’escandalós sistema fiscal espanyol. Però pocs dies abans d’anar a imprimir va saltar la notícia: l’empresa editora d’El Jueves havia pohibit una portada amb un dibauix sobre l’abdicació del rei. Això ho canviava tot. Vam convocar una ciber-reunió-urgent amb els nostres 1.619 mecenes i vam decidir entre tots què haviem de fer.

Finalment vam decidir publicar la portada censurada d’El Jueves. No volem viure en un país on aquesta portada no es pugui publicar en paper. Amb aquest text ho expliquem als nostres lectors:

Portada:

“L’editorial RBA va ordenar destruir els 60.000 exemplars de la revista El Jueves amb la portada sobre l’abdicació del rei. També va ordenar no tornar a publicar a la portada acudits sobre la Casa Reial.

La censura ha servit per donar més visibilitat a la portada, que ha estat reproduïda fins a l’infinit a Twitter, Facebook i als mitjans digitals. Malgrat això els principals diaris ignoraven o amagaven la notícia. I ens preguntem: estem disposats a tolerar que  al nostre país aquesta portada sigui impublicable en paper en ple segle XXI?

Quan el govern del PP aprova lleis contra la llibertat de manifestació i destitueix i nomena els directors dels principals diaris, acceptar que una portada com la de El Jueves no es pot publicar en paper és un perill. No es pot cedir ni un sol mil·límetre quan la premsa s’ha agenollat de manera vergonyosa davant una monarquia antidemocràtica i embrutada per l’escàndol. Internet i les xarxes socials són una eina fonamental per a la llibertat d’expressió. Però aquesta llibertat d’expressió guanyada al món virtual no ens hauria de servir de consol davant la pèrdua d’espais de llibertat a la premsa, a les ràdios o a les televisions.  Les persones que fem aquesta revista no volem viure en un país on una portada com la d’El Jueves no hagi estat mai publicada en paper. Per això hem decidit publicar-la als nostres 145.000 exemplars.”

I contraportada.

La veritat que és un plaer enorme publica aquesta portada però no en teniem suficient. Vam mirar el dibuix censurat i vam veure que la corona estava plena de porqueria, de brutícia… i ens vam preguntar què era tota aquella brutícia que volien amagar els amos d’El Jueves. Nosaltres tenim una teoria de perquè la corona acumula tanta merda. Aquesta teoria l’hem desenvolupat a la contraportada.

contra

Podeu descarregar el PDF complet fent click aquí. (Aquí en castellano). Per llegir les notícies en format web, click aquí.

6 thoughts on “No volien això a la portada? Doncs portada i contraportada

  1. “No volem viure en un país on aquesta portada no es pugui publicar en paper.” Recordem que qui no va voler publicar la portada per decidió pròpia va ser RBA, una editorial catalana.

    • Una abraçada i tot el recolzament per a tots els professionals d’El Jueves que van decidir deixar les seves feines després de tants anys de fer-nos riure. S’han de tenir ben posats per fer quelcom així però, efectivament, s’està vivint una revolució pacífica dins la gran mentida del capitalisme i la democràcia. Gràcies per actuar amb exemple.

  2. Pingback: » Copia, retalla i envia per email! cafeAMBllet.com

Deixa un comentari:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.