afers interns: prostíbuls, blanqueig i comandaments de la Guàrdia Urbana

El setmanari La Directa té una llarga trajectòria fiscalitzant tot allò que té a veure amb les cossos de seguretat. Les seves cobertures de casos com el de Patricia Heras o el d’Esther Quintana i […]

El setmanari La Directa té una llarga trajectòria fiscalitzant tot allò que té a veure amb les cossos de seguretat. Les seves cobertures de casos com el de Patricia Heras o el d’Esther Quintana i les bales de goma han estat decisives. Ara, i al voltant d’aquest cas de corrupció policial, La Directa torna a anar més enllà del que expliquen els grans diaris de la ciutat. Al llarg dels últimes dies La Directa ha publicat algunes de les converses intervingudes al llarg de la investigació. Unes converses que semblen tretes del guió de Torrente. Farien gràcia si no fos una realitat extremadament preocupant.

Captura de pantalla 2014-11-11 a las 10.18.38

Captura de pantalla 2014-11-11 a las 10.19.30

Captura de pantalla 2014-11-11 a las 10.20.54

A.D.F. · Tot va començar a finals de 2013 quan una extreballadora d’un prostíbul de Barcelona va denunciar que els amos de diversos locals drogaven els clients per robar-los. Arrel d’aquesta denúncia es van posar en marxa les investigacions que han deixat al descobert una trama on estan implicats empresaris de l’oci nocturn, agents de policia i, fins i tot, alts comandaments de la Guàrdia Urbana de Barcelona. 

Telèfons punxats

En una primera fase de la investigació el jutjat 10 de Barcelona punxa els telèfons de diversos empresaris i descobreix una presumpta xarxa de blanqueig de diners procedents de dos locals de prostitució: el Night Club i el Fuego. El propietari d’aquests dos locals és Juan Balcells. Arrel d’aquest descobriment Balcells i el seu soci, Carlos Caballero, van ser detinguts. 

Alerta: inspecció!

Però a banda del blanqueig de diners, les converses telefòniques interceptades van permetre descobrir les estretes relacions dels empresaris amb diversos agents i comandaments de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Així, un caporal i tres agents del cos van ser arrestats sota l’acusació d’haver alertat els amos dels prostíbuls de futures inspeccions a canvi de diners. Però les escoltes telefòniques van permetre descobrir que els contactes amb la Guàrdia Urbana no es limitaven a simples caporals i agents sinó que arribaven a alts llocs de comandament. 

Germans policia

És el cas de Jesús H., màxim responsable de la Divisió de Coordinació i del seu germà, Agustín H., comandament de la Unitat Nocturna Operativa que han estat imputats per suposats tractes de favor a un dels prostíbuls investigats. Segons el sumari, els comandaments van ajudar Carlos Caballero  a solucionar uns tràmits municipals relacionats amb la instal·lació d’un aparelld’aire condicionat de grans dimensions que necessitava tallar el carrer.

Les investigacions també recullen les gestions que haurien fet els dos germans davant les queixes de Caballero sobre una furgoneta policial que rondava els seus locals. Un “problema” per al qual els dos germans van dona-li “un cop de mà”.

Converses comprometedores

Fins ara la investigació ha donat com a resultat una vintena d’imputats, entre ells 5 membres de la Guàrdia Urbana i no es descarten més actuacions en les properes setmanes ja que les converses intervingudes ofereixen un escenari molt preocupant. Al llarg dels últims dies el setmanari La Directa ha fet públiques algunes d’aquestes converses (veure requadre) més pròpies de la saga Torrente que d’un cos policial seriós. 

2 thoughts on “afers interns: prostíbuls, blanqueig i comandaments de la Guàrdia Urbana

  1. Algu hauria de introduir en el programa electoral exclusivitat d’alts carrecs ‘femelles’ ,s’acabaria
    els gastos en putas …ja es un bon estalvi, aquest , a mes de xoricos, sempre empalmats .

    • Si reduexies les capacitats de les dones a no anar de putes per accedir a alts carrecs estan demostrant un matxisme sorprenedor!

Deixa un comentari:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.