«L’empresa de l’exsecretari del Govern viu de facturar al Govern»

Temps estimat de lectura: 1 minutsExtracte del capítol 12 del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis En certa manera podríem estar d’acord amb el senyor Via: la iniciativa privada és un […]

Temps estimat de lectura: 1 minuts

Extracte del capítol 12 del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis

36_ddg

Portada del Diari de Girona del 22 de gener de 2012.

En certa manera podríem estar d’acord amb el senyor Via: la iniciativa privada és un puntal important de la nostra societat i la nostra economia. El cafèambllet mateix és una SL, una empresa. Però l’amor per la iniciativa privada de Josep Maria Via és curiós. L’emprenedoria del senyor Via curiosament sempre ha estat estretament lligada als pressupostos públics. El 22 de setembre de 2003 El Triangle publicava la següent notícia:

«L’empresa de l’exsecretari del Govern viu de facturar al Govern»

Els principals clients de Gesaworld, presidida per Josep Maria Via, són el Servei Català de la Salut, el Departament d’Economia, la mútua L’Aliança i l’Hospital de Sant Pau.

(…) Via Redons va crear Gesaworld el 1999 poc després de deixar l’Administració catalana, on durant els anys vuitanta va ocupar diversos càrrecs al Departament de Sanitat i, posteriorment, amb Xavier Trias de conseller de Presidència, va ser secretari del Govern i de Relacions amb el Parlament. A més de Via, la major part dels actuals directius de Gesaworld, com Josep Lázaro o Joan Castillejo, han estat alts càrrecs al Departament de Sanitat. En quatre anys, el creixement de Gesaworld ha estat imparable. Segons dades del Registre Mercantil, la societat va facturar 800.000€ l’any 2000, pràcticament 1 milió l’any 2001 i 1,8 milions d’euros el 2002. Per tant, entre l’any 2001 i 2002 (…) el volum de negoci es va incrementar en un 88,8%. (…) Però el que més sorprèn és que només amb una ullada al seu web es pot comprovar que el principal client de Gesaworld és l’administració catalana i la seva àrea d’influència. Així, aquesta consultoria ha treballat per al Servei Català de la Salut, el Departament d’Economia i Finances, el Consorci Sanitari Parc Taulí i l’Hospital de Sant Pau.

Aquest és només un exemple d’un fet totalment corrent al sistema sanitari català:

39_graficpais_2

Extracte del capítol 12 del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” · Llegeix-lo gratis

Ens ajudes a difondre?

«L’empresa de l’exsecretari del Govern viu de facturar al Govern»

twitter_CATfacbook_CAT

Enviar un comentario