Artur Mas: on són els meus diners?

Temps estimat de lectura: 7 minutsDescarrega el llibre en format ebook (epub, mobi, fb2, azw3) Y en PDF aquí. A l’Eloi i en Pau, per mantenir-se alegres, ferms i comprensius al nostre costat. Per la seva paciència […]

Temps estimat de lectura: 7 minuts

Descarrega el llibre en format ebook (epub, mobi, fb2, azw3) Y en PDF aquí.

A l’Eloi i en Pau, per mantenir-se alegres, ferms i comprensius al nostre costat. Per la seva paciència i per tenir cura dels nostres esperits regalant-nos cada dia somriures i converses entranyables. Als nostres pares, per ocupar-se de tota la logística quotidiana i fer-ho tot més fàcil:Maria, comissió de menjador i de bugaderia. Antoni, comissió social i d’entreteniments. Juan Manuel, comissió d’informació i de transport. Viqui, comissió de salut de l’ànima i de benestar. Moltes gràcies!

· Paraules preliminars 

Pròleg de Teresa Forcades i Vila / Àngels Martínez Castells

 · Per què hem escrit aquest llibre? 

Per Albano Dante Fachin Pozzi / Marta Sibina i Camps

PART I

El poble va aprendre que estava sol. El poble va aprendre que estava sol i que havia de lluitar per si mateix i que de la seva pròpia entranya en treuria els mitjans, el silenci, l’astúcia i la força. Rodolfo Walsh, periodista argentí (1927-1977) Veure el que tenim davant els nassos requereix una lluita constant. George Orwell, escriptor i periodista britànic (1903-1950)

CAPÍTOL 1: Asseguts davant la tele

On s’explica com vam haver de tancar l’oficina del cafèambllet, anar a viure a casa dels pares i com un anunci que vam veure a la tele ens va donar una idea.

CAPÍTOL 2: Hospitals per a un nen, hospitals per a tots els nens

On s’explica com vam fer una entrevista bastant ridícula i com mai podrem oblidar el nostre pas per l’Hospital Sant Joan de Deu.

CAPÍTOL 3:  Festa amb els diners del ciutadà

On es veu amb detall com un hospital municipal en crisi es fa amb una cafeteria de 2 milions d’euros i com uns quants alcaldes de CiU i del PSC miren cap a una altra banda: A finals …

CAPÍTOL 4: Entenent el Matrix sanitari

Feixuc en principi però important capítol on s’explica l’orígen del desastre que cauria sobre la sanitat catalana i on es veu el mecanisme que ho ha ensorrat tot.

CAPÍTOL 5: L’home que es contractava a si mateix

On s’explica com Ramon Bagó gestionava diners públics que anaven a les seves empreses privades i com uns quants polítics li donaven medalles. També s’explica com un grup de ciutadans va fer una emboscada al president Mas i …

CAPÍTOL 6: Youtube com a punt final

On es dóna compte de com un petit i influent grup d’empresaris es converteixen en «proveïdors privilegiats» del sistema sanitari i de com, cansats, decidim penjar un vídeo a YouTube.

PART II

El periodisme consisteix, essencialment, en dir. Gilbert Keith Chesterton, escriptor britànic (1874-1936) Totes les coses ja han estat dites, però com que ningú escolta, cal tornar a començar sempre. André Gide, escriptor francès (1869-1951)

CAPÍTOL 7:  CAFÈAMBLLET productions

On es detallen les passes a seguir per tal de fer un vídeo a casa per exigir respostes als que es gasten els nostres diners.

CAPÍTOL 8: Els papers de Mataró

De com vam trobar uns papers recopilats durant anys en un arxiu i com van acabar sent una notícia bomba.

CAPÍTOL 9: La censura vista amb càmera oculta

De com uns gestors sanitaris i uns polítics morts de por decideixen què poden i no poden llegir els ciutadans i de com els vam enxampar amb la càmera d’un Iphone violant l’article 20 de la Constitució.

CAPÍTOL 10:  Cas Bagó: un escàndol en tres actes

On s’explica com els negocis d’en Bagó queden definitivament al descobert tot i els intents mediàtics de rentar la seva imatge.

CAPÍTOL 11: Artur Mas, on són els meus diners?

On s’explica l’esperpèntic cas de les «cadires de copagament» que ens porta a fer una videocarta al president Artur Mas.

CAPÍTOL 12: La demanda de Via

On s’explica la demanda que ens va posar un assessor d’Artur Mas i les seves relacions amb unes quantes persones i on s’explica la més curiosa manera d’obtenir una llicència de pesca.

CAPÍTOL 13: Informe Crespo: una burla als ciutadans. Part I

On es detalla com vam aconseguir uns documents amagats durant anys i que comprometien, i molt, un diputat de CiU, de nom Xavier Crespo.

CAPÍTOL 14: Informe Crespo: una burla als ciutadans. Part II

On s’explica l’escandalós contingut d’aquests documents i els intents de Jordi Turull per tapar tot l’assumpte.

CAPÍTOL 15: Condemnats, però contents!

On es detalla com vam acabar a la banqueta dels acusats, com un cop allà vam perdre els nervis i on s’explica com ser condemnats a pagar 10.000€ pot ser una bona cosa.

CAPÍTOL 16: Dos anys apassionants

On s’explica com la por està canviant de bàndol i els motius que fan que unes quantes persones no puguin continuar dormint tranquiles i on es detalla la molt curiosa història que ha fetpossible aquest llibre.

PART III

«¿Tropezáis con uno que miente?, gritarle a la cara: ¡mentira!, y ¡adelante! ¿Tropezáis con uno que roba?, gritarle: ¡ladrón!, y ¡adelante! ¿Tropezáis con uno que dice tonterías, a quien oye toda una muchedumbre con la boca abierta?, gritarles: ¡estúpidos!, y ¡adelante! ¡Adelante siempre!». «La más miserable de todas las miserias, la más repugnante y apestosa argucia de la cobardía es esa de decir que nada se adelanta con denunciar a un ladrón porque otros seguirán robando, que nada se adelanta con decirle en su cara majadero al majadero, porque no por eso la majadería disminuirá en el mundo. Sí, hay que repetirlo una y mil veces: con que una vez, una sola vez, acabases del todo y para siempre con un solo embustero habríase acabado el embuste de una vez para siempre». Miguel de Unamuno · Vida de Don Quijote y Sancho, escritor y filósofo español (1864-1936)

1 · Epíleg: I ara, què fem?

Que no ens prenguin per beneits · Passar a l’atac · Antisistemes sanitaris i sobirania · El finançament del nostres sistema · Qui ens roba?

2 · Com es pot començar a investigar?

Guia pràctica d’investigació (amb casos reals per practicar!) · Els pressupostos · Els informes de la Sindicatura de Comptes · Coses molt greus que es van dir al Parlament però que van passar desapercebudes · Fiscalització, fiscalització, fiscalització!

3 · Solucions reals ja!

(Quasi) Tots els homes del President: coneguent als assessors d’Artur Mas… i els seus negocis · I si canviem d’assessors? · 10 propostes concretes i 7 idees sobre els medicaments · Per una nova cultura de la …

4 · L’escàndol dels mitjans de comunicació

Mitjans de comunicació contra el poble · On s’explica com TV3 va amagar la desaparició de 145.000€ de La Marató i l’estreta relació de l’amo de La Vanguardia amb La Caixa: La persuasió, la dissuasió, que fins ara …

5 · La increïble història d’un jardiner de Reus

On s’explica la història del jardiner municipal de Reus David Vidal qui, amb un acta de regidor va posar contra les cordes (i al cuartelillo) els homes més poderosos del sistema sanitari català. «Que de tots els fets …

6 · Teorema visual de la privatització dels partits polítics

On amb uns dibuixos l’Itziar González Virós ens explica com els partits s’han convertit en ‘juntes d’accionistes’: Aquest teorema visual està concebut com una contribució gràfica al llibre que la Marta Sibina i l’Albano Dante ens han …

Anexo 1 · El derecho a la salud, un derecho universal en peligro

Por Carlos Jiménez Villarejo Introducción «Impera en muchos países una forma de capitalismo en la que corrupción, engaño y actividades criminales se han convertido en prácticas empresariales institucionalizadas y estandarizadas, sin que pase nada.» Así se expresaba …

Annex 2 · Auditoria ciutadana en acció!

Per Enric Pons Ferrer i Sònia Farré Fidalgo, membres de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute: «No devem! No Paguem!» CAFÈAMBLLET és un nom quotidià per a una revista d’àmbit local, que convida a fullejar-la mentre …

Annex 3 · Un cafè amb llet que ens manté més despertes que mai

Per Josep Maria Antentas i Esther Vivas coautors de Planeta Indignado (Sequitur, 2012) i membres de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Des que es va iniciar l’aventura de CAFÈAMBLLET per exposar la corrupció a la sanitat pública amb …

Annex 4 · Una sentència i dos anàlisis

La sentència contra cafèambllet va aixecar una gran indignació entre diversos col·lectius. La majoria de les crítiques a la sentència (inclosa la nostra) tenen el seu origen en allò que ens dicta el sentit comú. …

 

DESCARREGA EL PDF

 

11 thoughts on “Artur Mas: on són els meus diners?

  1. Gracias a vosotros me he convertido en un luchador por la sanidad publica, tan necesaria y tan importante. Tuve una experiencia similar a la vuestra con mi hijo recién nacido. Me faltaba ver vuestra valentía y veros en Badalona en el Centre Civic de Dalt la Vila para desempolvar actitudes dormidas. Gracias a vosotros he encontrado una nueva forma de lucha tan necesaria frente a la agresión política

  2. Me podeis indicar una libreria de Barcelona, donde pueda comprar el libro en castellano? y si es cerca de Sant Andreu mucho mejor,.
    Gxas,

  3. Estic fins als ous de aqueta merda de gent , aquest com ens toca guanyar a nosaltres , al poble !!
    Si nesseciteu algo compteu amb mi , sou uns craks

  4. Hola!

    Visc a Londres però m’arribat el vostre video i la web del llibre.

    Estic intentant baixar-me el llibre en Català, però el link del Pdf no sembla que funcioni…

    Em podeu ajudar si us plau?

    Eva

  5. Me pasa lo mismo. Ni el libro en catalán ni en castellano pueden bajarse.
    ¿Hay otro sistema?
    Gracias

  6. Gràcies pel vostre coratge, per donar la cara, per continuar sense defallir.

    Us segueixo i us envio les millors energies perquè tingueu llum i saviesa per fer-ho tot el millor possible.

    Ànim i endavant

  7. LA GENT COM VOSALTRES FEU UNA FEINA TREMENDA I NECESARIA. TENIU EL MEU SOPORT.
    QUINA VERGONYA QUE DESPRES TOT EL QUE ESTA CAIENT CONTINUIIN ESTAFANT ALS CIUTADANS.

  8. Pingback: Un llibre per regalar aquestes festes: “Artur Mas: on són els meus diners?” « Temps de Revolució

Enviar un comentario