[VÍDEO] Col·lapse a les urgències

Per Albano Dante Fachin Pozzi (Twitter: @_cafeambllet) Cada dia rebem notícies dels col·lapses als serveis d’urgències. Aquesta vegada, però, ho podem veure clarament en vídeo. La gravació a la què ha tingut accés cafèambllet  fa […]

Per Albano Dante Fachin Pozzi (Twitter: @_cafeambllet)

Cada dia rebem notícies dels col·lapses als serveis d’urgències. Aquesta vegada, però, ho podem veure clarament en vídeo. La gravació a la què ha tingut accés cafèambllet  fa una volta sencera als passadissos de les urgències de l’hospital de Martorell, totalment col·lapsats. Segons l’Assemblea Sanitat Martorell (ASM), les imatges corresponen al dilluns 9 de febrer.

Captura de pantalla 2015-02-11 a las 16.10.44

“Durant la tarda i tota la nit –explica l’ASM– l’àrea d’urgències ha acumulat desenes de pacients pendents d’atendre o ingressar”. Al vídeo es pot veure com el personal d’ambulàncies arriba amb un nou pacient a un servei totalment col·lapsat. “Durant la nit fins a 22 pacients s’han quedat esperant a la secció de crític i medicina interna, pensada per encabir només 10 malalts” expliquen els denunciants.

Com es pot veure al vídeo els pacients esperen en lliteres arrambades a les parets, emplenant passadissos. “Tasques tan senzilles com higienes assistides, extraccions i altres proves que s’han hagut d’ajornar o improvisar enmig dels passadissos” explica l’ASM. El col·lapse va provocar que les ambulàncies no tinguessin on transferir els pacients que arribaven al servei.

Al setembre de 2014 Boi Ruiz va admetre aquestes “situacions puntals” i el sindicat Metges de Catalunya va convidar el conseller a “visitar les sales d’espera i els passadissos d’urgències per conèixer l’autèntica realitat” dels serveis.

El mateix sindicat va emetre un comunicat el passa 6 de febrer criticant “la incapacitat dels equips directius de l’ICS per gestionar els serveis d’urgències hospitalaris” i va posar com a exemple el crònic col·lapse de les urgències a l’hospital de Vall d’Hebron on aquesta mateixa setmana s’han arribat a acumular 93 pacients pendents d’ingrés, “alguns dels quals amb esperes fins a 5 dies”.

Al llarg dels últims dies fonts de la Conselleria han atribuït els col·lapses al brot de grip però segons el sindicat de metges aquesta explicació “no té raó de ser ja que es tracta de cicles perfectament coneguts i amb periodicitat estable”.

Per a Metges de Catalunya la causa dels col·lapses cal buscar-la en el tancament en horari nocturn de dispositius d’atenció primària, a la manca de dotació econòmica i humana dels serveis i al tancament de llits. Actualment Catalunya disposa de 1,73 llits públics per cada 1.000 habitant mentre que la mitjana europea es situa en 4,8 llits i l’espanyola en 3,1.

 

Notícies relacionades:

· Segueix en directe a Twitter el col·lapse a les urgències de diversos hospitals catalans.

·Llistes d’espera per operar-se disminueixen amb ‘trampes’

· Salut ampliarà l’espera d’onze cirurgies

 

 

One thought on “[VÍDEO] Col·lapse a les urgències

  1. Ahir a la nit ho vaig veure. Tot i que he de dir que no vam ser víctimes ja que el servei que necessitavem no estava afectat d’aquesta manera. Però he de dir que es cert que els pasadissos de dintre els boxes estaven així, sinó més…

Deixa un comentari:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.