Informe econòmic cafèambllet

    Qui hi ha darrer el cafèambllet? “Si hi ha alguna cosa de la qual els mitjans de comunicació informen poc és precisament d’ells mateixos: de qui són els seus amos, a quines altres […]

informe_click

 

informe_click2

 

Qui hi ha darrer el cafèambllet?

“Si hi ha alguna cosa de la qual els mitjans de comunicació informen poc és precisament d’ells mateixos: de qui són els seus amos, a quines altres indústries participen, quins bancs els presten diners, quant cobren els seus directius….” Traficantes de información (Pascual Serrano)

La manca d’informació sobre qui hi ha darrere els mitjans no és casual i en moltes ocasions condiciona allò que els mitjans expliquen. Si el principal accionista d’un diari té empreses que defrauden a hisenda,  el més normal és que el frau fiscal no sigui una de les seves prioritats informatives. Si el propietari d’un diari és vicepresident d’una entitat financera que desnona, això es notarà en com explica el que fa la PAH. Si els propietaris d’un diari tenen les seves fortunes amagades a SICAV’s el més normal és que el diari no denunciï l’estafa a la ciutadania que suposen les SICAV.  

Les persones que impulsem el cafèambllet treballem per a que el mitjà superi les lògiques de propietat i empresarials on uns pocs prenen les decisions. Malgrat això –i de moment– és inevitable que el pes de les decisions econòmiques i editorials recaiguin en els seus impulsors. Seguirem treballant per a aprofundir en l’organització col·lectiva i democràtica del mitjà, però mentre fem aquest camí, exposem la informació econòmica de les persones que l’impulsem actualment: la Marta Sibina i Camps i l’Albano Dante Fachin Pozzi. 

Lluny de l’exhibicionisme o afany de protagonisme, creiem que l’exercici de la funció d’informar i gestionar un mitjà de comunicació porta implícita l’obligació d’explicar qui és l’emissor, quins són els seus interessos i la seva situació personal. Esperem que la informació us sigui útil.

Propietats i deutes

> La Marta Sibina i l’Albano Dante Fachin som parella i compartim amb dos menors una vivenda de lloguer amb un cost mensual de 500€. Cap dels dos tenim propietats immobiliàries.  A nivell familiar, els nostres pares tenen com a úniques propietats immobiliàries les cases on hi viuen.

>  Tenim dos vehicles: una furgoneta Volkswaguen Caddy de l’any 2006 acabada de pagar al 2012. L’altre, una furgoneta Fiat Scudo per la qual paguem una quota mensual 277€ fins al 2020. El banc que ens va concedir el prèstec per comprar la furgoneta és Triodos Bank.

> Mensualment paguem 227€ d’un prèstec de l’Institut de Crèdit Oficial demanat al 2009 per l’empresa Noupaper Editors S.L., qui va editar la revista des del 2004 fins al 2014, quan va tancar la seva edició local. Queden pendents prop de 8.000€. (Tots aquests pagaments són de caire personal i en cap cas recauen a l’Associació cafèambllet)

> Cap dels dos disposem de dipòsits o accions.

L’any 1996 la Marta va contractar un pla de pensions amb La Caixa. Al 2002 va deixar de fer ingressos per motius idelògics tenint en compte la naturalesa d’aquests plans de pensions, explicada amb claredat en aquest artícle del seminari Taifa  Actualment disposa de 1.700€ dels que no podrà disposar fins d’aquí a 25 anys. 

Ingressos actuals

Actualment la Marta treballa a mitja jornada com a infermera quirúrgica a un hospital públic amb un sou mensual mitjà de 900€. Durant els últims 6 mesos ha fet tasques de gestió, distribució i producció a l’Associació cafèambllet, per la qual cosa ha rebut un promig de 337€ mensuals.

Fins al tancament de Noupaper Editors S.L. la nòmina d’Albano era de 500€ mensuals. Al llarg de 2013 les vendes del llibre “Artur Mas: on són els meus diners” van produir un ingrés promig extra de 330€ mensuals. El llibre ja està esgotat i no genera cap ingrés.

Actualment els únics ingressos d’Albano provenen exclussivament de la nòmina que cobra de l’Associació cafèambllet, una mitjana de 473€ al mes. Així, durant els últims 6 mesos, els ingressos prmig de Marta i Albano han estat de  1.710€ mensuals (inclós el sou d’infermera de la Marta)

Totes les nòmines cobrades per Albano i Marta de l’Associació cafèambllet es poden veure a l’apartat “Nòmines” més avall on es detallen els imports cobrats per totes les persones que han participat al projecte així com les feines desenvolupades.

Treballs anteriors

> Des de l’any 1995 la Marta excerceix com a infermera a la sanitat pública a l’especialitat de quirúrgica. L’Albano des de 2004 es dedica al periodisme, havent treballat abans a l’hosteleria i com a portalliteres a l’hospital de Blanes.

> Entre 2004 i 2013 som propietaris de Noupaper Editors S.L., editora de l’edició local de la revista cafèambllet, que s’ha deixat d’editar a principis de 2014. Actualment l’empresa està inactiva. Aquesta revista tenia com a font de finançament la publicitat, sobretot, de comerços locals de la comarca de La Selva i l’Alt Maresme. De bon principi vam decidir no publicar anuncis de prostitució. Al 2012 es va decidir deixar d’acceptar la poca publicitat d’entitats bancàries, empreses relacionades i partits polítics que rebiem. Les denúncies de la PAH, els rescats financers amb diners públics i els escàndols de les caixes ens van fer veure que  publicitar aquestes entitats era una contradicció. Una presa de consciència que –vista des d’avui– arriba més tard del que ho hauria d’haver fet.

>Pel que fa a les subvencions, el cafèambllet va rebre entre els anys 2009 i 2011 les subvencions que concedeix la Generalitat per edició i projectes en català.  Creiem en les subvencions públiques com a forma de no deixar únicament en mans del mercat la producció periodística i cultural. Malgrat això, l’ús que actualment es fa d’aquestes subvencions –que afavoreixen als grans grups privats de comunicació i menystenen els projectes periodístics independents– perverteixen la seva raó de ser. Per això, des de l’any 2011 la revista cafèambllet va renunciar a les subvencions que li corresponien per editar en català.

Tota la resta d’informació a l’Informe econòmic cafèambllet

12 thoughts on “Informe econòmic cafèambllet

 1. estas subvenciones de la generalitat es dinero de todos no os confundais y teneis todo el derecho del mundo de cobrarlas.Soy miembro de la plataforma por la paz de Lloret y nunca hemos querido subvenciones del ayuntamiento porque nos negavamos a poner el logo del ayuntamiento en nuestros actos, pero un buen dia nos dimos cuenta< que es una estupidez no pedir ayuda cuando el dinero del ayuntamiento tambien es nuestro dinero. Los entes públicos son "nuestro dinero"por lo que seguramente el año que viene pediremos la ayuda aunque sean 500 euros o 100, pues nuestro trabajo por la paz tambien nos cuesta de nuestros bolsillos. Asi que por mi mparte no os sintais mal por recibir subvenciones porque lo que no os dan a vosotros y teneis todo el derecho del mundo,tal vez lo den a entidades o se queden en el tintero de quien menos lo necesite. Adelante y gracias por vuestro trabajo bien hecho

 2. ººººººººººººººººººººººººººººººººººº Heu fet una gran feina(tots hem contribuit una miqueta) pero el pes era vostre.Podeu estar molt satisfets.Aixo si que es feina ben feta i si que te futur.Felicitats i endavant.

 3. Us felicito pel vostre treball, i la vostre honestedat.
  Contribuirè en tot el que pugui a difondre la vostra labor. Tandebó hi hagés més gent com vosaltres.
  Ánims !

 4. Veient el treball que esteu fent de investigació i denuncia sentim que hi ha esperança de un canvi… Gràcies per fer-ho possible !! Demà faré la suscripció per un any a la revista. Nuriam.

 5. Hola, Jo us dic el mateix de la Ioia, que els diners de les subvencions són públics i teniu tot el dret de rebre-ho. Més dret que la gran majoria de publicacions. No renuncieu a aquest dret tan legítim…perquè volem més Café amb Llet i també en català!!! Moltes gràcies per la vostra titànica feina, d’una constància vertaderament admirable -us segueixo des del primer video: “Artur Mas: On són els meus diners?” i del més alt nivell professional periodístic: vosaltres sí feu un bon servei públic. Jo també sóc una admiradora de la vostra feina i us animo a continuar…sou un exemple a seguir de valor, de dots comunicatives i d’un alt nivell periodístic. Una abraçada-.

 6. L’actualització de despeses només arriba fins a agost de 2014, fareu una actualització almenys fins a final d’any, o fins i tot primer trimestre 2015 si pot ser? Gràcies!

 7. Ja us he enviat més diners i soy suscritor. Siusplau, parleu també dels maltractaments constants del Gobierno de Espana i com ens beneficiara la independencia de Catalunya. Jo tambe estic a favor de la independencia pero no en parleu gaire. No tota la culpa es del partit del Duran 🙂

Deixa un comentari:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.