David Vidal: el preu de ser honest a l’ajuntament més podrit de Catalunya

· Per Albano Dante Fachin Pozzi La notícia ha saltat avui: el regidor de la CUP de Reus David Vidal imputat per “atemptat a l’autoritat”. Certament el fet que un regidor de Reus estigui imputat […]

· Per Albano Dante Fachin Pozzi

La notícia ha saltat avui: el regidor de la CUP de Reus David Vidal imputat per “atemptat a l’autoritat”. Certament el fet que un regidor de Reus estigui imputat no hauria de ser ja notícia ja que prop de 40 càrrecs electes i directius municipals han estat imputats per la seva implicació al Cas Innova, un xiringuito municipal muntat per tots els partits que han passat per l’ajuntament, que pot arribar a esquitxar a molt alts càrrecs de CiU i que ha deixat un forat de 400 milions que hauran de pagar tots els reusencs.

Però la imputació de David Vidal –i també de la seva parella– està avui a la portada del Diari de Tarragona amb lletres ben grans. Davant d’això qui escriu i que fa anys que segueix d’aprop la feina de David Vidal, no pot més que sentir fàstic. Fa tres anys, quan a la revista cafèambllet començàvem a estirar dels fils de la corrupta sanitat catalana algú ens va dir: “a Reus hi ha un regidor que també està investigant aquesta màfia”. (NOTA: abans de seguir llegint, us proposo fer click aquí i per veure per sobre el que va descobrir i destapar David)

Després de mesos d’intentar trencar el silenci que sempre acompanya les màfies, per fi vam trobar algú que plantava cara davant l’omertà política que emparava els lladres de la sanitat. Després de mesos de treball, de llegir el BOE i actes de treball fins les tres de la matinada, la feina de David va donar fruits: regidors imputats, un forat milionari al descobert i dos xoriços –Josep Prat i Carles Manté– a la garjola per creure que els diners públics són per a pagar-se viatges i cotxes cars.

Després de quatre anys d’investigacions, al cafèambllet ens seguim preguntant com pot ser que entre els milers de regidors que durant 30 anys han vist passar per davant seu la corrupció, el cas de David Vidal sigui sent una excepció. On són la resta? Segurament aquests milers de regidors saben que ficar-se amb els corruptes és incòmode. “Sabem qui ets” li va dir el policia a David mentre l’empenyia. “Sou púrria”. Després d’anys d’atacs i desqualificacions fetes per aquells que cobren dietes i callen, finalment David ha estat imputat. Els agents 141 i 183 de la policia de Reus, comportant-se com a matons a sou d’un cacic local insulten, intimiden i colpegen impunement. (Per sort hi ha vídeo). Tot plegat no passaria de ser un altra lamentable i actuació policial xul·lesca, tan lamentablement habitual.

Però és que això passa a l’ajuntament més podrit de Catalunya. Perquè Reus és la ciutat més opaca de Catalunya i David ha demostrat, sobradament, que aquesta opacitat ha estat el cultiu per la immensa podridura reusenca. Un ajuntament podrit que –davant l’agressió a David i la seva companya– prefereix callar i deixar sol davant l’agressió policial al regidor que els ha descobert les vergonyes.

No ha dit res l’alcalde de Reus, el convergent Carles Pellicer. Calla de la mateixa manera que el seu partit va callar durant 30 anys mentre Josep Prat cobrava 27.000€ al mes d’amagat i viatjava en un Audi A8 pagat pels ciutadans. Tampoc ha dit res sobre l’agressió a David el PP de Reus, que governa la ciutat amb CiU. Ja se sap que la dreta rància (i cprrupta) espanyola s’entén perfectament amb la dreta rància (i corrupta) catalana quan convé. S’entén tan que CiU ha donat al PP la regidoria que controla la policia. PP i policia. Una barreja que estaborneix. Tothom calla a l’ajuntament més podrit de Catalunya.

Mentrestant el Diari de Tarragona –que en 30 anys tampoc va veure res del que passava a Reus– publica a tota portada i en lletres grans la imputació de David Vidal. Ell, que gràcies a anys de feina i d’investigació va aconseguir portar a la justícia els responsables de la podridura, ell també està imputat. Per corrupte? Per xoriç? No. Perquè els agents 141 i 183 “saben qui és”. Per a ells David és “púrria”. Avui, després de llegir la notícia els que coneixem a David, però sobretot els que coneixem la seva feina i la seva lluita estem al seu costat. Perquè som molts els que sabem que plantar cara a la màfia té un cost i en David va acceptar el risc fa temps. I ara està pagant el preu.

Cal estar al costat de David i la seva companya perquè si en aquest país –d’ajuntaments podrits, de cobradors de dietes i d’alcaldes que paren la mà– hi ha alguna esperança és que cada dia hi hagi més davids amb prou valor i integritat per enfrontar-se als goliats que podreixen tot el que toquen. Estem esperant que n’apareguin molts de davids. Mentrestant, cal cuidar els pocs que tenim. Força David.

 

PD: Si el voleu conèixer en David una mica més: “La increïble història d’un jardiner de Reus

7 thoughts on “David Vidal: el preu de ser honest a l’ajuntament més podrit de Catalunya

  1. Pingback: DAVID VIDAL: el preu de ser honest. Denúncia de @_cafeambllet | Punts de Vista

  2. Pingback: David Vidal: el preu de ser honest a l’ajuntament més podrit de Catalunya | Dempeus per la salut pública

  3. Mucho ánimo, David. Gracias por todo el trabajo que haces, tan necesario. No sé como transmitirte la solidaridad y agradecimiento que siento hacia tí. No sé cómo podemos hacer para protegeros. Es increíble lo que pasa en este país. Gracias, gracias, gracias. Estamos contigo.

  4. Pienso en la canción de Sabina: “Que ser valiente no salga tan caro; que ser cobarde no valga la pena”. Espero que algún día sea así.

  5. Només hi ha una manera d´agrair tot el treball del David i els eu grup i es que en les proximes eleccions municipals arrasin i treguin mayoria absoluta al Ajuntament…

Deixa un comentari:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.