• Opina sobre el nou POUM amb tota la informació

  by  • 18/11/2008 • General • 9 Comments

  Ja es pot opinar sobre el nou Pla d’Ordenació Urbana (POUM) de Blanes. Si fa unes setmanes us presentàvem les principals novetats del projecte que regirà el futur urbanístic del municipi, ara posem a l’abast de tothom tota la informació necessària per tal que tothom pugui saber en què consisteix exactament aquest nou POUM.
  A partir del 15 de setembre i durant dos mesos, la planta baixa de la Casa del Poble tindrà en exposició tots els documents en relació al Pla Urbanístic per tal que tothom pugui consultar-lo, aclarar els dubtes, o presentar les al·legacions oportunes.

  El Pla preveu perfilar el Blanes de tots. Per aquest motiu, en aquest POUM tots hi tenim veu, i qui ho desitgi podrà demanar hora amb un tècnic de l’Ajuntament per tal que els expliquin els dubtes, o per tal d’exposar els ‘punts negres’ que algú pugui trobar-hi.
  Des del Cafèambllet volem ser la plataforma per tal que tothom pugui opinar lliurement sobre un projecte que és de tots. Per això, a la nostra Web www.cafeambllet.com podreu trobar tota la informació necessària relacionada amb el POUM. Des de la memòria, que inclou la xarxa d’abastament, regenerada i de sanejament junament amb diversos plànols; fins als diversos convenis urbanístics, els catàlegs de masies i cases rurals; i el catèleg de Patrimoni entre d’altres. Tampoc hi faltarà l’Informe Ambiental, la normativa, l’Estudi hidràulic, i diversos plànols corresponents al règim de sòl i infraestructures generals, la classificació del sòl i els serveis urbanístics entre d’altres.

  A continuació, els diferents documents del nou PUOM:

  Memòria:

  > Memòria reduïda

  > Memòria

  > Plànol de la xarxa d’abastament

  > Plànol de la xarxa regenerada

  > Plànols de xarxa de sanejament

  > Plànols alternatives A

  > Plànols alternatives B

  > Plànols alternatives C

  > Plànols EAMG

  Informe ambiental

  Normativa

  Convenis urbanísitcs

  > 1

  > 2

  > 3

  > 4

  > 5

  > 6

  Catàlegs de masies

  > Catàleg masies i cases rurals

  > Plànol de masies

  Catàleg de Patrimoni

  > Pla Especial

  > Plànol 1

  > Plànol 2

  > Plànol 3

  Estudi hidràulic

  Plànols

  > Suspensió de llilcències

  > Règim de sòl i infraestructures generals

  > Estructura General i Orgànica del Territori

  > Classificació de sòl · Zona no urbanitzable

  > Zonificació detallada sòl urbà i urbanitzable

  > Zonificació detallada sòl urbà i urbanitzable (2)

  > Serveis urbanístics

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  9 Responses to Opina sobre el nou POUM amb tota la informació

  1. victorcata
   22/08/2008 at 16:16

   M’agradaria que tothom que poguès es fixés en el conveni urbanístic num. 4, els plànols del final de tot…
   Pisos de 10 alçades al final de la Plantera!!
   Ja era hora que comencéssim a Blanes a edificar en altura!

  2. Cendri
   25/08/2008 at 13:25

   En ple segle XXI trobo que es una proposta poruga i continuista, no representa cap canvi substancial respecte l’antic planejament. S’ha s’apostar per l’edificació en altura i per la densificació i reagrupament de les zones residencials; la lacra més gran de la Costa Brava en els útlims 40 anys (i de la major part del païs) han estat les zones residencials de cases unifamiliars (la major part segones residències), que comporten una utilització totalment irracional dels recursos naturals aixi com de xarxes d’abastiment enèrgetiques i de sanejament.
   És per això que s’hauria de ser més valent i afrontar el problema de cara, més tenint en compte que Blanes és una població ja molt limitada pel que fa al seu creixement en extensió horitzontal.

  3. 25/08/2008 at 16:14

   a priori sembla una proposta lógica i que té molt de sentit….

   només trobo un pelet surrealista el túnel del cul de sac del port fins a la carretera de lloret…. m’agradaria saber a quant pujaria el presupost….

  4. 25/08/2008 at 16:15

   – Es curiós com en aquest resum del POUM no es parla de la Illa de Blanes … que hi faran?, o de com afectarà l’ampliació del Port al trànsit, a l’aparcament… patètic al nostre poble. També parlen de la referència visual que es St. Joan pel paisatge de la nostra vila, però com afectarà aquest paisatge el nou espigó del port que serà 9 mts més alt que l’actual i que taparà la vista de Sta. Anna que podem veure actualment desde la zona dels pins? ui, ui, ui, que m’escalfo… Parlen d’activitats econòmiques: turisme: nous hotels, si els existents tenen feina per omplir els dos mesos que obren? Que tal si apostessin per un turisme de congressos, cal un palau de congressos, hem de deixar de potenciar el turisme de Sol i Platja perquè només ve a l’estiu i l’agost ja es tot ple!! s’ha de crear un museu, un aquari, coses que la gent visita tot l’any, sabeu quanta gent visita el museu del mar de Lloret? Quants escolars hi van durant tot l’any? i ja no parlem del museu de la pesca de Palamós, milers de visitants a l’any !! Un poble amb la tradició marinera de Blanes no pot seguir apostant per treballar només a l’estiu, SRS POLITICS hem de treballar tot l’any, no volem ser un marina d’or “ciudad de vacaciones” i la resta de l’any tothom aturat.

   En quant al Gran Parc urbà… reinventar els parcs que ja existeixen no és cap novetat, en aquest informe apareix Pinya de Rosa més vegades que en tots els papers que ha fet l’ajuntament en tota la seva història, en canvi encara estem pendents que la Generalitat pacti amb el nou amo la gestió de la finca.

   En quant al Vilar, tampoc es parla de com afectarà el desdoblament de la nacional o l’allargament de la C-32 que descongestionarà el transit entre Blanes i LLoret?? hi ha un estudi que diu que el 60 % del trànsit és de gent que viatja entre blanes i lloret !! D’altra banda la C-32 és una via de pagament, utilitzen el patrimoni natural de tots per fer una via de pagament en benefici d’una empresa (on els polítics tenen interessos of course!)

   La zona del Delta de la Tordera també queda descuidada en aquest POUM, la dessaladora, l’ampliació de la mateixa i la nova segona dessaladora estan sobre aquest famós parc agrícola que diuen, a més de tractar-se d’un espai agrícola i natural, les obres han destrossat els marges del riu i la desembocadura i per defecte la platja, novament un bé comú es utilitzat per una empresa privada per lucrar-se argumentant que són obres d’interés general però l’aigua de la dessaladora/s la portaran a Cardedeu per BCN i fins a Sta Coloma de farners…

   Ja veieu que el Pla l’han fet uns urbanistes que saben molt de fer mapes amb autocat pero no tenen una idea global del funcionament del territori i que segueixen apostant per el turisme de sol i platja concentrat a l’estiu… tampoc projecten cap mega parking que pugui absorvir tots els pobres turistes que maleixen blanes mentre buscan un parking durant una bona estona.. cal buscar alternatives per aquests problemes i acabar amb l’estacionalitat amb estratègies innovadores i no més del mateix què és lo fàcil.

  5. 25/08/2008 at 16:15

   Segons aquest nou projecte, amb les tres carreteres que tindrem per anar en direcció Lloret de Mar, es treurà un pàrquing important que tenim al centre de Blanes. Tothom sempre està pensant en la millor manera de comunicar-se amb cotxe i evitar saturacions, però algú ha pensat on deixarem el cotxe un cop arribem a la vila? Se’ns treurà el pàrquing del cementiri, però on deixarem ara els nostres vehicles, tant siguin per anar al centre del poble, a treballar o a visitar els nostres familiars al cementiri? Ja s’ha pensat en la gran quantitat de gent gran que va caminant al cementiri i que ara haurà de travessar una important carreretera? I el soroll ambiental que això provocarà a tots els veïns de la zona? Com és de costum en aquest poble, sempre prioritzarem les qüestions de comoditat per viatjar en cotxe per la gent que ve de fora i desprès la tranquil·litat dels veïns de la poplació de tota la vida…

  6. juan
   26/08/2008 at 23:27

   Curiosamente observo que muy cerca del tunel que va del puerto hacia la carretera que va a lloret ,esta muy cerca de una de las empresa mas importante de pescado fresco y congelado,intuyo que sera para facilitarle el transporte de mercancia,ademas tengo entendido que las parcelas que estan enfrente de dicha empresa son propiedad de ella,con lo cual la apertura de calle le cotizara dichos lotes,no quiero pensar mal ,pero ultimamente han habido en España algunos casos de corupcion urbanistica o trato de favores

  7. victor c.
   31/08/2008 at 20:25

   Tindrem alguna vegada un equip municipal que no inclogui la paraula creixement en els seus plans?

   Tots els politics son iguals, nomes proposen creixer i creixer i sempre en quantitat i mai en qualitat.

   Que no veuen que la població no creix al ritme que ells volen incrementar els seus ingresos derivats de mes impostos i favors empresarials?

   Que no veuen que els recursos son limitats?

   Que no veuen que als ciutadans ens interessa viure millor i no mes apretats?

   Al pla explica que el creixement turistic ha de ser en qualitat i no quantitat però, per fer-ho, proposa fer mes hotels en zones actualment verdes. Brillant !!

   Es un pla com tots, excesivament llarg i mal explicat expressament perque ningú s’ell llegeixi i despres l’ajuntament podrà fer el que vulgui. Malauradament els ciutadans som víctimes del factor humà dels governants.

  8. 27/09/2008 at 00:19

   C’s de Blanes se muestra preocupado por el nuevo POUM.

   Muchos de los proyectos y usos de algunos sectores no muestran la necesidad real de la ciudadanía y es más un lavado de cara por cubrir el expediente que no un Plan para buscar las soluciones que necesita Blanes.

   L’Agrupación de Blanes de Ciudadanos – Partido de la Ciudadanía, que obtuvo casi 400 votos en las pasadas elecciones municipales, ha manifestado su preocupación respeto el nuevo POUM. Según Ciudadanos, el nuevo Plan carece de un estudio más esmerado y, sobre todo, más realista. Muchos de los proyectos y usos de algunos sectores no muestran la necesidad real de la ciudadanía y es más un lavado de cara para cubrir el expediente que no un Plan para buscar las soluciones que necesita Blanes.
   Desde el parecer de Ciudadanos, el POUM es el eje central para el desarrollo de la ciudad y en él, carecen algunos aspectos esenciales para hacer de Blanes un referente como ciudad moderna y sostenible.

   Un Palacio de Congresos y turismo de calidad.
   Para Ciudadanos, sería clave la reserva de suelo para la construcción de un Palacio de Congresos equipado con diferentes espacios polivalentes donde poder celebrar convenciones, exposiciones, congresos, reuniones, conferencias, seminarios, conciertos. Un complemento ideal para atraer un turismo de negocios y de reuniones, con un nivel adquisitivo más alto que el de sol y playa, y que además, desde el punto de vista de Ciudadanos, se podrían desarrollar congresos de ámbito internacional.
   Asimismo, la ampliación de la zona hotelera, crearía un tipo de barrio hotelero que quedaría vacío durante los meses de invierno. Para C s, hace falta buscar ubicaciones dispersas por el tramado urbano dónde ubicar hoteles de categoría y abiertos todo el año ya que el turismo de sol y playa está en decadencia y hace falta buscar unos complementos turísticos a nivel de una ciudad moderna de la mediterránea y no quedarse estancados en los años 70.

   Accesos y transporte público.
   El POUM habla de la problemática de accesos y de las necesidades de desplazamiento de los ciudadanos, pero no trata de forma esmerada una solución lógica y realista. Para C’s, hace falta un plan de acción urgente para ampliar aceras, carriles bici y mejorar el transporte público. La vertebración del territorio con nuevas vías de comunicación no hace más que incentivar el transporte privado y deteriorar el entorno.

   El entorno natural .
   Ciudadanos, observa con perplejidad el deterioro del patrimonio natural. La preservación de Piña de Rosa y de su jardín botánico debería ser una prioridad para nuestro ayuntamiento. Ciudadanos, que incluso ha llevado el tema al Parlamento de Cataluña, ha manifestado que está clara la falta de interés por adquirir la finca y, así, poder evitar toda especulación y deterioro. Piña de Rosa, conjuntamente con Mar y Murtra, sería uno de los complementos idóneos para un turismo que busca algo más que el sol y la playa.
   Ciudadanos ve como se deja en el tintero la preservación y regeneración natural del Delta de la Tordera como zona natural de migración o nidificación de pájaros puesto que se encuentra en plena ruta de pájaros de Europa occidental a África. Además, no se establece una ampliación de la zona de protección ni la eliminación de los usos que deterioran este paraje. Para la Agrupación de Blanes, el patrimonio natural es un elemento esencial para el bienestar de los ciudadanos y para llamar a un turismo de calidad. Desde el punto de vista de C’s, el nuevo POUM pasa muy por encima en temas del patrimonio natural dónde ni tan sólo trata de como repercutirá sobre la zona del Vilar el desdoblamiento de la N-II o la ampliación de la C-32. Dónde tampoco establece unos ejes de conexión entre los diferentes parajes naturales de Blanes.

   Suelo para vivienda de Protección Oficial.
   Ciudadanos ve con buenos ojos la reserva de suelo para vivienda protegida, pero recuerda que la mitad de las viviendas de Blanes son de segunda residencia y se encuentran desocupados gran parte del año. En este sentido, avisa al equipo de gobierno, que la construcción de nuevas viviendas originaría un crecimiento urbano desorbitado y que antes haría falta buscar soluciones a todas aquellas viviendas que se encuentran vacías, un 10% según el POUM, y no ofrecer más viviendas de segundas residencias. Ciudadanos, cree oportuno que la construcción de más de 2200 pisos de protección oficial que reserva el POUM debería tener presente las necesidades de la ciudadanía de Blanes, especialmente de los más jóvenes y dar preferencia a aquellos vecinos de la población que más lo necesiten. Ciudadanos insiste, en intentar dar salida a aquellas viviendas vacías y evitar la especulación y el descontrol en construcción de nuevas viviendas que podían ser innecesarias. Asimismo, creen que se debería potenciar la construcción en altura (limitada) y evitar la rururbanitzación y la construcción de casas diseminadas.

  9. DAVID DALMAU
   06/10/2008 at 15:04

   Es indignat que la visita del POUM sigui de dilluns a divendres de 09:00 a 13:00h. Que volen que aconseguir que el visiti la menys gent possible??? Potser els interesa que no ho vegi molta gent perque aixi tinguin menys critiques! Per altres exposicions si que obren el dissabtes, o per les tardes, pero no! el POUM es diferent. No podre opinar sobre aquest nou pla ja que no puc conciliar la vida laboral amb els projectes de la meva vila.

  Deixa un comentari