• Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'accident d'autocar a Sant Pol de Mar sense descartar cap hipòtesi

  by  • 03/08/2009 • General • 0 Comments

  Els Mossos d’Esquadra investiguen hores d’ara els motius pel qual aquesta nit ha bolcat un autocar a la sortida de Sant Pol de Mar (Maresme) de l’autopista C-32 en sentit nord. El sostcap de la Divisió de Trànsit Vicenç Gasulla ha explicat aquest divendres que no descarten cap hipòtesi, si bé la determinació de la velocitat serà ‘fonamental’ per determinar les causes, tot i que hi podien haver influït altres factors com una avaria tècnica, un objecte a la calçada o una malaltia o distracció del conductor, que està en estat greu i en coma induït, motiu pel qual encara no ha pogut aportar cap dada al respecte.(ACN)

  Els agents de la Divisió de Trànsit estan analitzant el tacògraf digital per comprovar la velocitat a què circulava l’autocar, de dos pisos, quan ha patit l’accident. També estudien les marques deixades a la calçada i els elements mecànics del vehicle i intenten ubicar tots els passatgers als seus seients.

  El sinistre s’ha produït al punt quilomètric 117, a la sortida de la C-32 cap a Sant Pol, on hi ha un revolt molt tancat que l’autocar no ha pogut seguir adequadament. El vehicle ha sortit en tangent, ha trencat la tanca de protecció, ha envaït el sentit contrari i ha bolcat després d’impactar lleugerament amb un altre vehicle, el conductor del qual ha resultat il·lès i no ha pogut aportar gran dades sobre els fets.

  Gasulla ha explicat que sortosament l’autocar no ha caigut pel pronunciat desnivell que hi havia just darrera de la tanca de protecció de la calçada en sentit sud, ja que aleshores l’accident hagués estat ‘més dramàtic’.

  L’autocar accidentat és un vehicle ‘relativament’ nou, de dos anys, i a nivell administratiu tenia la documentació en vigor i no hi ha cap indici d’irregularitat. De fet sembla que no patia cap avaria i els Mossos han descartat una punxada com la causa del sinistre ja que totes elles estaven intactes.

  Als hospitals

  Els ferits han estat traslladats a l’Hospital de Sant Joan de Déu, amb un ingressat; a l’Hospital de Sant Pau, amb 1; a l’Hospital Vall d’Hebron, amb 1; a l’Hospital Clínic de Barcelona, amb dos; a l’Hospital Germans Trias i Pujol, amb 4; a l’Hospital de Calella, amb 6; a l’Hospital de Blanes, amb 2; a l’Hospital de Granollers, amb 4 i a l’Hospital de Mataró, amb 4.

  A l’Hospital de Calella s’han arribat a atendre però, 24 pacients, dels quals sis han quedat ingressats; dos nens van ser derivats a primera hora a Hospitals monogràfics infantil, dos romanen pendent de valoració i una altra persona va ser traslladada a l’UCI. Per la seva banda, a Blanes hi ha dos ingressats, un dels quals va ser traslladat a l’Hospital Trias i Pujol, mentre que l’altre serà evacuat traslladat a Hospital de Girona per valoració neuroquirúrgica. En tota, s’han atès nou persones.

  Pel que fa a Sant Pol de Mar, des de dos quarts d’una el Servei d’Urgències de l’Hospital de Mataró ha atès 8 persones ferides per l’accident d’autocar que s’ha produït a Sant Pol de Mar. Els ferits, cinc homes i tres dones, tenen entre 5 anys (un nen que ja ha estat donat d’alta) i 55 anys. Quatre ja han estat donades d’alta, tres persones més podrien ser donades d’alta avui i una últim ferit presenta un traumatisme de pronòstic reservat que ha estat ingressada a planta.

  El vehicle transportava un grup de turistes d’una setantena de persones que havia anat a passar el dia a Barcelona cap a hotels de la Costa Brava, en concret a Lloret de Mar i Blanes. Tenint en compte la destinació de l’autocar, sembla que hauria d’haver sortit de l’autopista per la sortida de Calella (Maresme) i no per la de Sant Pol de Mar. Els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident.

  Arran de l’accident, Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) des de les 00.15 hores fins les 04.00 hores. L’autopista C-32 ha quedat tallada al trànsit des de Canet de Mar en sentit nord durant 5 hores. Al lloc s’han desplaçat una quarantena de dotacions entre Mossos d’Esquadra i de Bombers, i efectius del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

  Salut desmenteix l’alcalde de Sant Pol de Mar

  Durant uns minuts, però, s’ha informat de la mort de dues persones més després que l’alcalde de Sant Pol de Mar, Manuel Mombiela, expliqués que els Mossos d’Esquadra li havien comunicat la defunció de dos ferits greus. Posteriorment, el Departament de Salut ha desmentit l’alcalde i ha xifrat en sis les víctimes mortals i 68 ferits, 18 dels quals estan greus, i  25 les persones  hospitalitzades.

  Condol al cònsol general d’Holanda

  La viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, ha contactat aquest matí amb el cònsol general d’Holanda, Jan-Jaap van de Velde, a qui ha traslladat el condol del Govern de la Generalitat per les víctimes de l’accident d’autobús de turistes holandesos d’aquesta matinada a Sant Pol de Mar. El cònsol general ha agraït a la vicenconsellera tot el suport rebut per part de les autoritats catalanes, que l’han mantingut informat des del primer moment.

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  Deixa un comentari