• by  • 17/11/2005 • General

  Pas de zebra

  Comença a ser actitud massa habitual dels vianants tirar-se (literalment parlant) a un pas de zebra sense prestar atenció als possibles cotxes. Amparant-se en el codi de circulació, que evidentment obliga als vehicles a aturar-se davant un peató que està a punt de creuar, alguns dels qui caminen, no només entren a les línes blanques pintades sobre l’asfalt sense cap mirament sobre la pròpia vida i obligant a frenar exageradament al cotxe, sinó que a més, quan estan a un pam del paraxocs, encara es miren el conductor amb xuleria: "T’he fet frenar, perquè jo tinc preferència!".
  És lògic que la norma sempre procuri beneficiar el vianant, però en cap cas es pot arribar a extrems tant dràstics perquè, precisament, perjudiquen al protagonista. Qui reclamarà des de sota unes rodes que ell tenia preferència? Per part meva, quan vagi amb cotxe seguiré frenant sempre que vegi algú esperant-se en un pas zebra (en cas que no me n’adoni, no frenaré), i quan vagi a peu, esperaré pacientment a què el cotxe hagi frenat o hagi passat, sense importar-me el fet que fós jo qui havia de passar primer.
  Considero, doncs, que aquest és un simptomàtic exemple que absolutament totes les normes tenen excepcions. No és el feta la llei, feta la trampa, sinó l’instint de supervivència el que m’inclinarà a obviar, com a peató, l’apartat del pas de zebra al codi de circulació.

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com