• Hemeroteca: La política llunyana

  by  • 04/04/2009 • General • 0 Comments

  A l’anterior legislatura, Blanes va estar formada per un tripartit (PSC, EUIA i ERC). Després de moltes desavinences, el cap del govern, Josep Marigó (PSC), va fer fora Joan Puig (ERC) i el govern va quedar en minoria. Poc després, una de les decisions del govern va ser acotar una zona de pàrquing per a autocaravanes mitjançant una senyal clavada a terra. Però l’oposició, per deixar en evidència la feblesa del govern, es va unir i va votar en contra de posar, simplement, una senyal de trànsit i van escenificar el seu descontent fent-se la foto que veieu a l’esquerra. Tot plegat va aixecar una llarga polèmica en la què van participar polítics, mitjans de comunicació, empresaris del sector, caravanistes…

  Després, van venir les eleccions i els partits que tan fortament es van oposar al pàrquing d’autocaravanes van formar govern i una de les primeres accions de la coalició CIU, PP, ERC i PDB va ser treure la senyal de tràfic. Dos anys desprès, però, les caravanes segueixen al mateix lloc.

  Personalment, crec que és bo que les caravanes estiguin a aquest indret o a qualsevol altre. Però això és secundari. Les caravanes aparcades darrera del poliesportiu són un monument a la part més bruta de la política. Un monument a la política a la que no li importa el funcionament del poble sinó els seus interessos partidistes.
  Els polítics que es van manifestar (primera foto) no estaven preocupats ni pel turisme de Blanes, ni pels seus empresaris, ni pels autocaravanistes ni per la imatge del poble. Estaven preocupats per demostrar el seu poder, per fer valer els seus interessos. L’interès dels ciutadans, l’últim. La prova és que dos anys després, els mateixos polítics que s’escandalitzaven per la presència de les autocaravanes i que ara governen, no han pres cap decisió. A l’últim ple, preguntat pel tema, Carles Gibert va dir que “estan treballant”.

  Els polítics solen estar sota sospita per sistema, però en ocasions com aquesta, quan es fan servir les hemeroteques, queda palès com posen els seus interessos i els dels seus partits per davant dels dels ciutadans que cada mes els hi paguem el sou.

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  Deixa un comentari