• Has sentit a parlar del Multireferèndum?

  by  • 22/04/2014 • Portada • 1 Comment

  dalt_CAT

  Lee la noticia en castellano

  El sistema democràtic està vivint la crisi més important dels últims 40 anys.«No ens representen» es cridava a les places. Curiosament, però, davant aquesta crisi de la democràcia el carrer demana més democràcia.

  Un exemple molt visible és la demanda de milers de persones per poder decidir sobre la independència de Catalunya. Però hi ha ganes de votar més coses: votar sobre els cultius transgènics, sobre el deute il·legítim, sobre el Barcelona World, sobre la MAT, sobre l’energia.

  El passat 20 de febrer, i amb l’objectiu de votar sobre tots aquests temes, la plataforma Som el que Sembrem va proposar fer un multireferèndum. «Volem sotmetre a referèndum les decisions que s’estan imposant en diversos àmbits i que entenem contràries al sentit comú de la població», explica Gerard Batalla, un dels impulsors del multireferèndum. La idea és «expressar la voluntat popular de manera directa, determinant i democràtica», com es pot llegir al web de la proposta, www.multireferendum.cat.  Com que la informació és essencial per votar, la proposta va acompanyada d’una campanya per «facilitar informació contrastada i formes de debat i deliberació pública».

  Com es vota?

  La campanya de votacions començarà el proper 23 d’abril i durarà fins el 25 de maig. Els organitzadors proposen tres vies per exercir el vot. La primera és el vot electrònic, que es podrà exercir des del web de la plataforma. La segona via és presencial i permetrà votar a centres socials i espais públics on s’habilitaran urnes. Finalment, i coincidint amb les eleccions europees, el 25 de maig s’instal·laran urnes properes als col·legis electorals.

  «Entenem aquesta convocatòria com una primera onada i volem que d’aquest esforç ens en quedi una eina per seguir abordant problemàtiques» expliquen els organitzadors.

  Captura de pantalla 2014-04-22 a las 12.12.18

   

  donatiu

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  One Response to Has sentit a parlar del Multireferèndum?

  1. gundesmontir
   24/04/2014 at 22:09

   El referèndum en decisions importants ja es porta a terme per exemple a Suïssa. Ho veig una bona eina per fer un país més democràtic i evitar que els polítics al poder facin i desfacin sense tenir en compte el seu programa (i per tant els seus votants) ni el què diu la gent del carrer

  Deixa un comentari