• Una cervesa molt amargant

  by  • 22/04/2014 • Portada • 0 Comments

  dalt_CAT

  Lee la notícia en castellano

  Els amos de Damm i els impostos

  Darrere dels anuncis estiuencs d’Estrella Damm s’amaga una realitat molt menys idíl·lica. En comptes de joves feliços i despreocupats trobem una família embolicada en greus escàndols. Un d’ells té a veure amb el pagament d’impostos. O, més ben dit, amb el pressumpte no pagament d’impostos.  El passat novembre la Fiscalia Anticorrupció va demanar 48 anys de presó per frau fiscal a l’ex-president de Damm i 14 per al seu fill, actual president. Els acusava de simular viure fora d’Espanya per no pagar impostos. Segons la fiscalia els Carceller s’havien dedicat a ocultar la renda i el patrimoni des de l’any 90 gràcies a un complex entramat empresarial amb presència a diversos paradisos fiscals. Segons els investigadors el frau s’elevava a 73M€. El passat 2 de gener el jutge Pablo Ruz va arxivar la causa contra el fill i va deixar el pare del clan pendent de judici.

  Una família molt poderosa

  La família Carceller té un lloc destacat a la llista Forbes. A banda de la cervesa, el president de Damm és el vice-president de Sacyr, protagonista d’un escàndol internacional per la construcció del Canal de Panamà.  Tal i com destaca el web media.cat, els mitjans de comunicació catalans han passat per alt aquest fet. Al web del diari Ara, per exemple, no n’hi ha cap entrada. Per això recomanem els reportatges següents:

  “Mango i Carceller: Els noms no són rellevants?”. Anàlisi de l’Observatori de Mitjans Media.cat 

  “Els escàndols milionaris dels Carceller i els Godia, dues fortunes franquistes” de Marc Font. 

  donatiu

   

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  Deixa un comentari