• La vergonya de Petromiralles a l’Àfrica

  by  • 22/04/2014 • Portada • 1 Comment

  dalt_CAT

  Lee la notícia en castellano

  L’empresa de l’Anoia implicada en l’expulsió de més de 600 persones de les seves terres a Guinea Bissau

  Fa mesos que la major part dels mitjans de comunicació passen de puntetes per sobre l’escàndol judicial protagonitzat per, Josep Maria Torrens, alcalde de CiU a Santa Maria de Miralles i director de Petromiralles, l’empresa de benzineres que té un procés obert a l’Audiència Nacional per blanqueig de diners, frau fiscal i falsedat documental, i on s’haurien defraudat més de 100 milions d’euros en 2 anys.

  Captura de pantalla 2014-04-22 a las 11.59.58

  Ara, però, la periodista Susana Hidalgo ha obert un nou front publicant el reportatge «Així ha expulsat una empresa espanyola 600 persones de la seves terres a Guinea Bissau».   La història posa els pèls de punta. L’any 2010 l’empresa Agrogeba, vinculada a Petromiralles, va desembarcar a Guinea Bissau per cultivar arròs. «Quan van arribar l’empresa va tallar els camins i va contractar guàrdies armats» per evitar que passés ningú.

  «Les comunitats afectades» explica el reportatge publicat pel Diario.es, «denuncien que les terres els pertanyen perquè  les cultiven de manera històrica i que Agrogeba els ha obligat a traslladar-se a terres menys fèrtils i llunyanes». L’empresa addueix que desconeixia que les terres estiguessin ocupades per agricultors locals i que el seu acord va ser amb el govern local. El reportatge recull condicions de treball aberrants, mort de bestiar de la comunitat, ús d’agrotòxics i les denúncies fetes per Oxfam i altres organitzacions que denuncien l’acaparament de terres per part de diverses multinacionals. Per acabar, segons els pobladors de la zona «tot i que ningú no li va demanar res, l’empresa es va oferir construir una escola i un centre de salut» però tampoc no ho han complert. El  gerent d’Agrogeba, l’igualadí Jaume Pons, diu que «ara no tenim diners per fer obra social».

  Enllaços

  «Así ha expulsado una empresa española a 600 personas de sus tierras en Guinea Bissau»

  Tota la informació sobre el Cas Petromiralles en relació amb el frau de prop de 100M€. 

  donatiu

   

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  One Response to La vergonya de Petromiralles a l’Àfrica

  1. Jordi Camps i Vergés
   22/04/2014 at 12:21

   Queda tot ben clar. Més que això, més clar que l’aigua. Només em resta dir el què molts sempre hem pensat: La justícia és només per als rics. És una vergonya.

  Deixa un comentari