• Catalunya: el paradís de la sanitat privada

  by  • 22/04/2014 • Portada • 1 Comment

  dalt_CAT

  Captura de pantalla 2014-04-22 a las 11.50.19

  Lee la noticia en castellano

  Mentre els hospitals públics reben cada cop menys diners, les grans corporacions sanitàries privades reben milers de milions d’euros públics. Així,  d’una banda es tanquen serveis públics i de l’altra, els governs donen diners al sector privat per prestar aquests serveis.

  Segons l’últim informe d’IDIS, la patronal de la sanitat pivada, la indústria de la sanitat privada espanyola va rebre contractes públics per valor de 7.600M€ anuals. Entre 2002 i 2011 els diners públics que s’emporta la sanitat privada van augmentar un 52%.

  D’aquesta manera, el 2013 el 10% del total dels diners públics de la sanitat van acabar en mans de les empreses privades de salut. Una privatització en tota regla. Si posem la lupa a les comunitats autònomes veiem que Catalunya és la comunitat que més lluny ha anat en aquest traspàs de diners públics a mans privades. Mentre que  Madrid traspassa el 8% del seu pressupost sanitari a mans privades, Catalunya dóna contractes per valor de 2.450M€, un 24% del total de la despesa. Així, es pot dir que una quarta part dels diners que tots els ciutadans paguen van a parar directament a mans privades.

  Captura de pantalla 2014-04-22 a las 11.51.23

  donatiu

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  One Response to Catalunya: el paradís de la sanitat privada

  1. Jordi Camps i Vergés
   22/04/2014 at 12:17

   Recoi !! Si no tinguéssim llavors un “govern” que diu ser independentista, com aniria la cosa ? No vull ni pensar-ho ! Ergo, jo penso aleshores que no els assisteix cap dret de jugar amb la nostra salut, la salut de ningú però especialment dels qui som vells. Si no es veuen en cor d’atendre’ns, que anticipin la D.U.I.

  Deixa un comentari