• La connexió Crespo-Bagó (o com fer desaparèixer 2,4M€ d’un hospital públic)

  by  • 01/02/2013 • Portada • 14 Comments

  Ramon Bagó i Xavier Crespo. Tots dos han estat alcaldes (de CiU), tots dos s’han enriquit gràcies a la sanitat pública i tots dos han protagonitzat greus escàndols als últims dies.  Una mirada atenta a documents dels hospitals de Blanes i Calella confirma que els seus camins es van creuar quan van desaparèixer 2,4 milions d’euros a aquests dos hospitals.

  L’impacte de l’Operació Clotilde contra la màfia russa a Lloret de Mar ha estat enorme. Fins que els seus advocats li van permetre, Xavier Crespo va fer una marató pels mitjans de comunicació explicant la seva versió de l’escàndol que el relaciona amb un presumpte mafiós rus. Però entre tanta exaltació la majoria de periodistes van oblidar una dada: que abans de l’Operació Clotilde Xavier Crespo havia protagonitzat l’Informe Crespo, destapat pel cafèambllet.

  Recordem: l’Informe Crespo és un informe de la Sindicatura de Comptes que recull greus irregularitats (veure requadre) en la gestió d’empreses dels hospitals de Blanes i Calella. Unes irregularitats que van ocasionar un perjudici a aquests dos hospitals públics de 2,4 milions d’euros, 209.000 d’aquests euros van anar a parar, segons l’informe, a les butxaques de Xavier Crespo i la seva dona.

   

  Pel que fa a Ramon Bagó el diari El País publicava el passat  29 de gener ”L’Oficina Antifrau veu delicte a les adjudicacions  que van beneficiar Bagó”.  Aquest posicionament de l’Oficina Antifrau corrobora punt per punt el que a cafèambllet vam denunciar al mes de gener de 2012 a l’article titulat “Ramon Bagó: la increïble història de l’home que es contractava a si mateix amb diners públics”. En aquell article descrivíem com l’ex alcalde de Calella per CiU derivava milionaris contractes públics des del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) i els dirigia cap a les seves empreses del Grup Serhs. Arrel d’aquell article vam ser citats per investigadors de l’Oficina Antifrau que, ara, un any després, “veuen delicte” en allò que vam denunciar. Segons El País l’informe sobre les activitats de Bagó té una extensió de més de 8.000 folis i és “demolidor”.  Els delictes en els que hauria incorregut Bagó (“Una Creu Sant Jordi amb talent empresarial”) són “negociacions prohibides”, i “revelació i/o ús d’informació privilegiada”. Segons El País Ramon Bagó va captar “50 milions d’euros de fons públics” des del CHC i va rebre tractes de favor del Consell Comarcal del Maresme. En els propers dies es podrien conèixer més detalls d’aquest informe de l’Oficina Antifrau que ja està essent investigat per la Fiscalia de Barcelona.

   

  Bagó i Crespo: la trama sanitària

  La relació entre Xavier Crespo i Ramon Bagó, però, va molt més enllà del simple fet d’haver estat notícia aquesta setmana. La relació és molt més profunda. Al mes de maig, el cafèambllet va destapar un informe de la Sindicatura de Comptes on es descriu amb tot detall la trama que va suposar la “desaparició” de 2,4M€ dels hospitals de Blanes i Calella. L’informe, conegut com “Informe Crespo”, desvetlla gravíssimes irregularitats que, entre d’altres, van beneficiar a Xavier Crespo i la seva dona amb pagaments irregulars per valor de 209.000€ i on es pot veure, per exemple, com la parella feia servir els diners de la sanitat pública per pagar les quotes del club d’hoquei… el mateix club d’hoquei que s’ha vist embolicat en l’Operació Clotilde contra la màfia russa, que actualment investiga Crespo, la seva dona, el club de futbol i el club d’hoquei. L’informe explica, a més,  com Crespo i d’altres gestors dels hospitals de Blanes i Calella van pagar lloguers, restaurants, viatges i sobresous de manera totalment irregular.

  La participació de Bagó en tot aquest escàndol encara no ha estat visualitzada pels mitjans de comunicació, tot i que sembla molt i molt propera. Els fets descrits a l’Informe Crespo van tenir lloc entre els anys 2000 i 2005. Si mirem les memòries dels hospitals de Blanes i Calella, durant aquells anys veiem que qui gestionava aquests dos hospitals era l’empresa CHC Consultoria i Gestió…. presidida per Ramon Bagó. Una empresa que també està essent investigada per la Fiscalia. Així, la trama en què van participar Crespo i la seva dona va tenir lloc quan els hospitals de Blanes i Calella estaven gestionats, segons aquest informe, per l’empresa presidida per Bagó, qui a la vegada va rebre contractes milionaris d’aquests dos mateixos hospitals. Mentre tot això es va coneixent, l’ajuntament de Calella va atorgar la Medalla d’Or a Ramon Bagó. L’entrega la va fer l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), qui continua mantenint a la gerència dels hospitals a Núria Constans… qui va rubricar com a tal els fets que descriu l’Informe Crespo. Les informacioons publicades pel cafèambllet han generat nerviosisme entre els implicats en tota aquesta xarxa. L’alcaldessa Montserra Candini ha prohibit la difusió de la nostra revista a l’ajuntament (VÍDEO AMB CÀMERA OCULTA AQUÍ) . Núria Constans també ha prohibit el repartiment dels exemplars del cafèambllet als hospitals implicats (VÍDEO AMB CÀMERA OCULTA AQUÍ) i els empleats de Ramon Bagó tenen ordres de ‘retirar’ el cafèambllet de les cafeteries dels hospitals de Blanes i Calella (VÍDEO AMB CÀMERA OCULTA AQUÍ).

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  14 Responses to La connexió Crespo-Bagó (o com fer desaparèixer 2,4M€ d’un hospital públic)

  1. 01/02/2013 at 14:49

   Esta claro que el inmenso y riguroso trabajo que habeis realizado desde caféambllet ya está saliendo a la luz….pero…¿PORQUÉ LA POLICIA NO OS PIDE INFORMACIÓN SABIENDO QUE HABEIS SIDO VOSOTROS LOS PRIMEROS QUE PUSISTEIS EL DEDO EN LA LLAGA? ¿QUE PASA…..?

  2. Lola
   01/02/2013 at 15:41

   Hay que dar caña por todos lados. Que se acabe de una vez lal impunidad de que gozan todos los que choricean y se enriquecen con nuestros dineros.
   Quienes gobiernan no tienen empacho en mentirnos cuando afirman “que no hay dinero” y que por eso “son necesarios los recortes en sanidad o educación”. Que busquen en los bolsillos, en las cuentas y en el patrimonio de los mangantes afines a ellos y encontrarán el dinero que falta.
   ¡Abajo los corruptos!

  3. Que tiemblen...
   01/02/2013 at 15:43

   Yo también me pregunto por qué no se os tiene en cuenta, cuando habéis sido los primeros que, con datos irrefutables y demoledores en la mano, habéis destapado toda la porquería existente en la gestión de la sanidad pública catalana.

  4. Maria Moreno Rivera
   01/02/2013 at 16:34

   I jo, em pregunto… en comptes de tenir de pagar vosaltres perquè no investiguen…
   Qui està implicat i no interessa que surti???
   Estem en un País de i tu més…

  5. Roger de Flor
   01/02/2013 at 16:59

   Si la Fiscalia o Antifrau investiguen els comptes de resultats de TOTS els hospitals gestionats per CSC, els darrers 10 o 20 anys, s’apreciarà clarament com en el apartat comptable “Treballs fets per altres empreses” ‘s’hi imputen factures presentades per les filials de CSC : Consultoria i Gestió , Tecnàlia Salut i altres per imports anuals superiors a 1 milió d’euros. En total podem estar parlant de centenars de milions d’euros obtinguts , i amb auditories favorables sempre, per empreses asociades al CSC dirigit per : Josep Abelló, Josep Prat, Ramón Bagó i altres . Sociovergència sanitària i molts milions d’euros desapareguts dels nostres centres sanitaris. Investigueu-ho Albano , i contineu denunciant que el temps us va donant la raó.

  6. Victor Palomero Revuelta
   02/02/2013 at 12:35

   lo he copiado en mi facebook, espero que mis amigos sigan el mismo ejemplo y lo divulguen al máximo.

  7. juan andalus
   07/02/2013 at 12:40

   !!!!ENHORABUENA VALIENTES!!! rapidamente, el tiempo os está dando la razon! 8000 paginas de informe de agencia ANTIFRAUDE-

   ttp://dempeusperlasalut.wordpress.com/2013/02/06/la-fiscalia-investiga-las-adjudicaciones-que-beneficiaron-a-ramon-bago/

  8. maica
   10/02/2013 at 00:20

   Per això serveix la privatització de l ICS?
   Perquè puguin robar com a lerdus?
   Que vaguin a la merda! I no parlo millor perquè ni s ho mereixen!
   No aconseguiran que facin més hores.
   Que els diners els busquin amb la corrupció d aquets casos.
   Que vaguin fent i ja veurem que passa!

  9. la ciutadania
   10/02/2013 at 00:25

   La ciutadania no es tonta!
   Que es guardin de jugar amb el pa de la gent!
   Que no estem per mandangas!

  10. Francesc
   10/02/2013 at 00:29

   No està el horno para bollos!
   Que no s atreveixen a tocar res més a la Sanitat que se liara una de parda!

  11. Francesc
   10/02/2013 at 00:32

   Que deixin la sanitat tranquila que no ens toquin ni els collons ni els ovaris ni els horaris.
   I de PRIVATITZACIÓ ni hablamos perquè pel que ha està vist només serveix perquè robin com a bojos!
   Pateticos!

  12. Francesc
   10/02/2013 at 00:35

   PP
   Eleccions anticipades ja!
   Prou collonades!

  13. Miguel
   14/02/2013 at 11:19

   Manifestació diumenge!
   Encara volen seguir retallant!
   A la merda!
   A les 12 hores a plaça Catalunya!
   Veniu amb tota la família!
   Com més millor!
   Aquets lladres encara tenen set.

   A la resta d Espanya no estan complint amb les retallades i aquí a saco i a sobre es on tenim menys funcionaris.
   Que es això?Que es aquest maltractament que estan patint els treballadors de la sanitat pública a Catalunya.

  14. Fotoski
   01/03/2013 at 23:50

   Malos amigos los del PP. Echan a Esperanza Aguirre y quieren querellarse contra el genio que les ha gestionado los pagos y las corruptelas en negro durante dos décadas y con las que pagaban sus vicios ocultos y sus chalets en la sierra. Que desagradecidos. Estaría bien que el Sr. Barcenas se cabreara con semejantes amigos y sacara a la luz, la Contabilidad C. Animo Sr. Barcenas, que los españoles le vamos a perdonar todo si destapa la basura enterrada de la derecha española, en estos 20 años.

  Deixa un comentari