• Multa al cafèambllet: Ens fas un cop de mà?

  by  • 23/01/2013 • Portada • 6 Comments


  La notícia en castellà, aquí.

  El 23 d’octubre de 2012 la revista cafèambllet va ser condemnada a pagar una multa de 10.000€ arrel d’una denúncia feta per Josep Maria Via, assessor d’Artur Mas en temes sanitaris. Segons el senyor Via, un dels vídeos publicats per la revista constituïen un “dany a l’honor”.

  A mode de resposta, al cafèambllet  hem posat en marxa una campanya de “crowdfunding” per fer possible l’edició d’un llibre: “Senyor Artur Mas: On són els meus diners?”

  La multa que ens han posat per ‘danyar l’honor’ d’un assessor d’Artur Mas és de 10.000€. Quan vam ser condemnats molta gent es va oferir a fer una col·lecta per pagar-la. Aquest oferiment ens va fer sentir molt acompanyats… però vam creure que fer una col·lecta a corre cuita era una mesura “a la defensiva”. Per això, vam declinar acceptar cap donatiu. Volíem que la resposta a la multa fos una resposta contundent, que servís per passar a l’atac. La denúncia té com a objectiu fer callar a aquells que s’atreveixin a denunciar i silenciar a tot aquell que s’atreveixi a aixecar la veu davant els escàndols sanitaris. Per això, la millor manera de respondre és aixecant la veu encara més. La idea d’aquest Verkami no és fer una col·lecta per pagar la multa sinó fer possible l’edició d’un llibre que posi llum allà on alguns hi volen foscor. Els diners recaptats seran utilitzats per editar i imprimir aquest llibre i fer que arribi al màxim de persones possible.

   

  3 raons per a un llibre

  Raó 1: Ens han dit mil vegades que les retallades són imprescindibles. Ens han dit que les retallades cal fer-les perquè no hi ha diners. Però això és mentida. El llibre vol anar més enllà d’aquestes mentides i posar sobre la taula 30 anys d’opacitat, connivència política i corrupció, els veritables responsables de la ruïna sanitària actual.

   Raó 2: En una societat on la majoria de mitjans de comunicació estan controlats pels poders financers i polítics que s’han beneficiat durant anys del sistema sanitari, l`única possibilitat real de treure la careta al sistema passa per la mobilització ciutadana. Més enllà de les manifestacions i les pancartes, la investigació i la fiscalització ciutadana ha de formar part de la lluita per la sanitat. Per això, el llibre explica amb detall els dos anys d’investigació fets per la revista cafèambllet. La intenció és que el llibre serveixi de guia per a qualsevol ciutadà o grup de ciutadans que vulguin iniciar una investigació pròpia, ja sigui sobre el sistema sanitari o sobre qualsevol altre aspecte de la gestió del diners públics. Un manual que ajudi a trobar respostes a la pregunta: On són els meus diners?

  Raó 3: L’entorn dels grups de poder que hem denunciat des de la revista cafèambllet intenten fer-nos callar. Segresten les nostres revistes, amaguen informació i, fins i tot, ens porten a la banqueta dels acusats. Un assessor d’Artur Mas ens ha denunciat per “danys a l’honor” i hem estat condemnats a pagar 10.000€. Una condemna que posa al llindar de l’abisme la nostra revista. Els beneficis del llibre es destinaran a garantir la continuïtat de la nostra feina d’investigació.

  Si voleu conèixer més detalls i col·laborar amb el projecte, podeu fer click aquí i anar a la plana de Verkami on està allotjat el nostre projecte. Si us agrada, compartiu amb els amics!

  Marta i Albano.

  Contacte: noupaper@gmail.com

  Twitter: @_cafeambllet y @marta_sibina

  Facebook: http://www.facebook.com/revistacafeambllet

   

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  6 Responses to Multa al cafèambllet: Ens fas un cop de mà?

  1. Carles
   23/01/2013 at 21:59

   Jo he contribuit. Endavant amb la informació lliure i veraç.

  2. Ramon Salvat Guarque- Reus
   25/01/2013 at 12:33

   Ahir vaig pagar el meu “tribut de la dignitat”. Em sembla que us donarà per un llibre i fins i tot per fer una “peli” ,i prefereixo no suggerir titols, que igual la demanda “contra l’honor” me la foten a mí. Anims que ja veieu que sols del tot no hi esteu.

  3. Joan
   25/01/2013 at 16:44

   Perdoneu, però en català es dónen cops de mans, no es fan.
   Salut!

  4. Gil Furriols
   25/01/2013 at 21:30

   Els seveis secrets espanyols també han contribuit !!!

  5. Xavi
   27/01/2013 at 09:37

   Ànims, companys! (per cert, Joan: en català es fan cops de mans com es fan petons o es fan abraçades o una cosa -com ara CiU- fa fàstic; en castellà en canvi tot això s’expressa amb el verb donar, no em preguntis per què; o sigui que jo donaria l’expressió per bona).

   He arribat a plorar mirant-me els vídeos del cafeambllet, crec que hi ha esperança. A casa cada dia ens mirem com va creient la xifra d’aquest verkami, ho celebrem com un triomf!

  6. bea cantero
   01/02/2013 at 14:22

   endavant! molta força que no esteu sols

  Deixa un comentari