• EDITORIAL: cafèambllet a la banqueta dels acusats

  by  • 03/09/2012 • Portada • 22 Comments

  Per Albano Dante Fachin i Marta Sibina Camps / Editors del cafèambllet

  El proper 27 de setembre  les 9 del matí la revista cafèambllet i els seus editors s’asseuran a la banqueta dels acusats.

  Sabíem que destapar els negocis bruts a la sanitat catalana no seria fàcil. Des del cafèambllet hem fet la nostra feina i no ens n’empenedim.

   

  Hem destapat la profunda opacitat en la gestió dels hospitals públics de Blanes i Calella.

   

  Hem destapat com l’ex-alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, i la seva dona van ingressar 209.000 euros de manera irregular. 

  Hem destapat com el mateix Crespo es va quedar amb un consultori públic per només 77.586 euros tot i que el seu valor era de 154.117 euros.

  Hem destapat com la regidora de Pineda de Mar, Carme Aragonès es va quedar amb un consultori públic per només 43.103 euros tot i que el seu valor era de 243.867 euros.

  Hem destapat com Ramon Bagó es contractava a si mateix amb diners públics. Hem descobert que prop de 15 milions d’aquests contractes van ser atorgats de manera totalment irregular.

  Hem descobert com  l’ex-president dels hospitals de Blanes i Calella va cobrar 720.000 euros per uns informes que no existeixen

  Ara, un senyor que es diu Josep Maria Via ens demana 20.000 euros. Hem posat una dada errònia? Hem dit alguna cosa que era mentida? No. Segons aquest senyor hem “atemptat contra el seu honor” perquè hem fet servir la paraula “robatori” per referir-nos als escàndols que hem trobat.

  Nosaltres no creiem que el senyor Via estigui defensant el seu honor. Si mirem qui són els seus amics, veurem que el senyor Via té altres interessos.

  El senyor Via és company de Ramon Bagó a l’empresa CSC, investigada pels 15 milions d’euros públics en contractes irregulars que va rebre el fundador del Grup Serhs.

  El senyor Via és membre del consell d’administració, juntament amb Bagó, de la empresa que gestionava els hospitals de Blanes i Calella quan van tenir lloc els escandalosos fets protagonitztats per Crespo, Aragonès i l’actual gerent d’aquests dos hospitals. Uns fets que van deixar un forat de 2,7 milions d’euros als hospitals de Blanes i Calella.

  El senyor Via ha estat soci de Josep Prat, qui va donar 720.000 euros a l’expresident dels hospitals de Blanes i Calella per uns informes que no existeixen.

  Així, no ens queda més que preguntar-nos: el senyor Via defensa el seu “honor” o defensa els interessos milionaris dels seus socis i companys?

   

  Si finalment el cafèambllet resulta condemnat a pagar els 20.000 euros que demana el senyor Via, la revista haurà de tancar.

  Independentment del perjudici que això suposaria per als que ens guanyem la vida fent aquesta publicació, el més greu seria que aquesta condemna significaria una victoria d’aquells que porten anys enriquint-se gràcies a la sanitat pública del nostre país. Un enriquiment que en molts casos s’ha fet d’una manera escandalosament irregular.

  El proper dia 27 de setembre seurem a la banqueta dels acusats. El judici és públic i qualsevol pot assistir-hi. Ens asseurem a la banqueta dels acusats amb la satisfacció d’haver fet bé la nostra feina, d’haver publicat informació totalment contrastada, d’haver posat llum allà on molts volen ombres i opacitat.

  Ho hem fet perquè vam creure que no podíem quedar-nos de braços creuats veient com uns quants destrossen la nostra sanitat pública amb una mà, mentre amb l’altra s’omplen les butxaques amb diners públics.

  I ho tornaríem a fer. Ho tornarem a fer. No ens faran callar.

  Informació detallada a www.lademandadevia.org

  22 Responses to EDITORIAL: cafèambllet a la banqueta dels acusats

  1. Jesús
   03/09/2012 at 18:58

   Canya i molts ànims!

  2. Anna
   03/09/2012 at 20:33

   Ànims!!!Tothom ho hauria de fer de denunciar les irregularitats perque sinó no podrem mai aixecar el país.Fora corruptes!!!Fora aquesta mAfia prepotent que es va enriquint a costa dels altres i es pensen que ningú serà prou valent per denunciar-los!!!!Ànims Marta i Albano que vosaltres sou els bons de la pel.lícula.FÀSTIC de malparits !!!!!

  3. marta vilagrán
   03/09/2012 at 22:16

   Té collons, que tota aquesta banda de expoliadors de la Sanitat parlin “de honor”. A sobre, ofesos. En qualsevol país minimament civilitzat, els hauríen destituit fulminanment o millor si sapiguessin que és la decència, haurien dimitit, pèro quan no és té “honor” ni vergonya, els gossos mossegan. I el més indecent de tot aixó, és que TOT SEGUEIX IGUAL, I DES DE EL GOVERN CATALA CALLATS COM PUTES, VERGONYA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

  4. Isaac
   03/09/2012 at 22:54

   ¿Heu considerat la “via” d’obrir un compte on es puguin fer donatius per evitar el tancament de la revista?
   Potser pequi d’ingenuitat però amb 4000 contribucions d’uns 5 euros es podria cobrir l’import de la multa, si finalment sóu condemnats.
   Val la pena engegar la campanya. No s’ha de menysprear mai el poder de la solidaritat ni de la dignitat popular.

  5. Yolanda
   04/09/2012 at 09:27

   Sabem que sou innocents, però també coneixem la justicia d’aquest pais, estic amb l’Isaac, si ho necessiteu, els amics us respondran, segur.

  6. Luis Alvarez
   04/09/2012 at 10:55

   verguenza de poiticos, han llevado a la ruina este pais. y encima aún estan en el poder y siguen chupando, menuda panda de mafiosos nos goviernan, ellos mismos se delatan la lacra social que son, llegara ese dia que el pueblo ria ultimo, ellos que sigan jugando con fuego…

  7. Fede
   04/09/2012 at 11:23

   Tota publicació ha de tenir proves que avalin la informació, si no pot considerar-se un intent de destrossar a altres. En el vostre cas, dieu que les notícies estan contrestades i suposo que les heu publicat amb proves. Si és així no heu de tenir por de res. Si és el contrari heu pecat d’ingenuïtat. Sort a tots.

  8. 04/09/2012 at 12:04

   Jo estic amb L’ISAAC ! aquesta revista per el sol fet de haber tret , la merda dels politics a la llum publica , ya és mereix el respecta i l’ajuda de tots nosaltres , estic totalment convençut què els lladres i corruptes del nostre pais ben aviat seran al lloc què els pertoca ,¿ s’està traballant molt seriosament, perquè això cambií.?…Salutacións ALBANO I MARTA estem amb vosaltres.

  9. Jordi
   04/09/2012 at 12:18

   Estareme tots amb vosaltres el dia 27 i m’apunto a crear un compte en el cas de que heu de pagar la multa. Petonts i molts d’ànims.

  10. Maria Jesus
   04/09/2012 at 12:35

   Estic d’acord amb el que diu l’Isaac!

  11. Victor Palomero Revuelta
   04/09/2012 at 12:46

   Soy partidario de que en el caso de que seais condenados, nos pidais ayuda para tapar la boca de esta gente, de momento, ya que la verdad se verá más adelante y producirá que esta gente que nos ha quitado nuestro dinero tenga problemas en su próximo futuro, ya que son basura. Nosotros, lectores creo que haremos todo lo posible para ayudaros y que sigais con vuestra labor de informar y denunciar las irregularidades, y que al fin la Generalitat de Catalunya, limpie y sea transparente con nuestros impuestos. Queremos transparencia total, clara y que no que veamos como el dinero va a (presuntamente) a bolsillo ajenos aprovechados.

  12. INMA
   04/09/2012 at 13:27

   Me parece bien abrir una cuenta, pero ¿no seria más efectivo hacer piña el día del juicio?.
   Si es abierto, que se presente mucha gente apoyando, podria desacreditarlo.

  13. 04/09/2012 at 14:43

   Totalment d’acord en que obriu un compte bancari.

   Ja n’hi ha prou !!! Es pensen que estem a la època Feudal ??

  14. antonia
   04/09/2012 at 19:18

   L’únic que els faria enrera seria que fossim molts a tots els judicis i totes les protestes (on és el judici?). L’única manera que tenim, és sortir el carrer, ja sé que fa mandra i que els que encara treballem ho tenim difícil, però sobretot els joves que encara teniu força i empenta, heu de lliutar per el vostre futur i els vostres somnis.Hi ha un moviment a tot espanya, “Prometeo”; la idea és aglutinar ideas i gent que sàpiga de lleis, sanitat economia, etc… i els que no sabem com jo, donçs farem bulto que també és necessàri: per eixemple anar el 27 el judici i quan més gent millor.
   La idea de aportar diners per pagar la multa, em sembla correcte, però hem d’esgotar les altres possiblitats.Salut!

  15. Marta
   04/09/2012 at 20:43

   és molt trist veure la impotència que té el poble davant l’abus constant de polítics i banquers.
   tenim proves vergonyoses que només ens fan vergonya al poble.
   tot té molt mal caire.
   força i molta sort

  16. Daniel
   05/09/2012 at 09:02

   Fa temps que us segueixo i amb la vostra iniciativa veus que hi ha molt per fer. Sou ‘exemple a seguir.
   Ànims!!!

  17. 05/09/2012 at 12:39

   Molts ànims. S’han retratat, i si hi ha condemna organitzarem una col·lecta col·lectiva. Esteu fent una tasca molt necessària per a la democràcia i la societat, i fins ara heu arribat on ningú més ho feia

  18. carme
   05/09/2012 at 23:24

   Animo y adelante esta muy bien pensado lo de la cuenta

  19. Ramon
   07/09/2012 at 21:51

   Ja te collons el que passa en aquest pais. Els judicis als xoriços (Millet,Fabra,Camps,Gurtel,Alavedra,etc..no arriven per anys que passin en canvi, una dona que no pot pagar al Super,dos magrebins que van “robar” una bicicleta de la deixalleria i ara els periodistes de cafeamb llet son jutjats i segurament condemnats a tota pastilla. I encar els continuem votant.Es que som rucs ¡
   Bona idea la del compte.

  20. Antonio
   08/09/2012 at 19:35

   Hi han tantes i tantes histories de corrupcións i d’ injusticies que necesitaría moltes pàgines per enumerarlas.
   LLegiu: Cas Fabra(castello) o Jutge garzón, etc.etc.etc.etc. No hi ha res a fer.
   Veieu que estem diguen de fer guardiola per si hi ha una sanció. Aquest jesto es molt solidari, pero a la vegada penso que es molt tris tinguer que lluitar amb les armas dels diners, doncs al final tindrem que robar per poder pagar la injusticia – es adir com fan ells.Ojalá tingueu sort i sapigueu que podeu contar amb mi.

  21. Mª Mercedes
   13/09/2012 at 21:04

   Animo Marta y Albano. Podeis estar tranquilos porque no faltais a la verdad. Me gustaría poder acompañaros el día de juicio. ¿ Donde se celebra?

  22. Montse
   25/09/2012 at 22:36

   Estic d´acord, si necessiteu ajuda demaneu. entre tots ho podem fer
   Endavant, sense por….

  Deixa un comentari