• 18 Responses to PDF: GUIA FÀCIL per no pagar l’Euro PerRecepta

  1. Juan
   10/07/2012 at 00:46

   No la podrieu traduir al castella, si us plau i la podria repartir pel meu barri.

   Gracies

  2. Antonio
   10/07/2012 at 07:46

   Yo no pago ni un Euro mas ya estamos artos de que nos Roben

  3. Lola
   10/07/2012 at 11:31

   Noticias como ésta no invitan a ser optimistas. Creo que debemos hacer algo, no sé el qué, para impedirlo.

   http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/07/09/catalunya/1341870884_169969.html

  4. Josep
   10/07/2012 at 13:05

   Si acaban interviniendo España como lo hicieron con Grecia no será cuestión de 1 euro por receta, será pagar el 100% de sanidad, educación, aumento de precios e impuestos, bajada de salarios, etc.
   http://www.minutodigital.com/2012/01/03/el-gobierno-de-cataluna-gasta-32-millones-de-euros-en-sus-embajadas/

  5. Lluís
   11/07/2012 at 11:46

   Insubmissió… pacífica i contundent, és la nostre única -i poderosa- arma, i a tots nivells: farmacèutic, fiscal, laboral, consumista… avui només parlen de més retallades, però no es plantegen que passarà amb el senat, amb les diputacions, amb les il·legalitats financeres -i dels financers-, amb el finaçament dels partits polítics i la complicitat amb els poders econòmics, amb els sous insostenibles d’alguns càrregs…, unió i insubmissió, tant fàcil i tan difícil.

  6. Manuel Perez
   11/07/2012 at 16:35

   En relació amb el copagament sanitari
   Carta oberta d’Eusebi del Jesús al President de la Generalitat

   Molt Honorable President Mas,
   Em dirigeixo a vostè perquè cal que sàpiga de primera mà allò que molts pensionistes pensem i perquè em veig amb l’obligació de descriure atentament la gravetat de la situació. Per endavant, li demano que em disculpi si l’ofèn allò que exposem, no és la intenció d’aquest escrit.
   En primer terme, voldria exposar que els pensionistes no mendiquem res, però ens ho retallen tot. És probable que, cansats de treballar, hàgim abaixat els braços en arribar a allò que crèiem un moment de respir, que és la jubilació, i que això ens estigui passant factura. Massa anys hem estat carn de vot. Ara, des de fa un temps, som objecte de persecució, encara que intentin confondre’ns amb el llenguatge. Aquest any cobrem menys que l’any anterior, i tenim menys poder adquisitiu i hem de comprar-nos les medecines. Com sap perfectament, el transport, la llum, el gas (elements imprescindibles) pugen molt per sobre del que molts podem pagar. Ha de saber que també som la sustentació i el refugi de fills i néts en atur. Li faig saber que alguns, per no dir molts, som avaladors de pisos hipotecats en el desgavell financer i del totxo. Tots som treballadors que hem cotitzat tota la vida per poder disposar ara de pensió, de metges, de residències, de suport de la societat a la qual hem contribuït. Nosaltres ja hem pagat havent cotitzat al llarg de la nostra vida laboral.
   Agiti les quatre barres, senyor president Mas, però no ens arrabassi part del que necessitem per viure. No és admissible que per emetre una recepta hàgim d’abonar un euro. Li sembla a vostè que un pagament de 62 € l’any és poc? És evident que vostè deu pensar que sí. És possible que cregui que tots tenim comptes a l’estranger que no contribueixen a la hisenda pública. Però per a moltíssims catalans sí que és molt. Per al que cobra 641 € és un robatori amb totes les lletres, i ningú decent no podria defensar el contrari. He escrit “ningú decent”, perquè refugiant-se en el càrrec i a l’empara de la legalitat podria llançar-me a la cara el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Per això, estic disposat a retirar-ho i a apel·lar la seva intel·ligència per si és aquesta la paraula adequada o no quan a algú li sostreuen el més imprescindible per a la subsistència.
   Però una altra autoritat, a la qual encanta ser espanyol, ha decidit que a més hem de pagar el 10% de cada medicament. Aquest senyor creu que podem permetre’ns el luxe de pagar entre 8 i 18 € al mes. Sí que és cert que l’euro i els medicaments no els paguen solament els pensionistes. Però com que es dóna el cas que no conec ningú que excedeixi de 70 anys i que no es mediqui, li asseguro que això no és cap capritx. Com el fet que ens eliminin centres d’assistència mèdica, a part d’haver de sentir a dir que els vells anem al metge per entretenir-nos. Com el fet que es retalli la posada en pràctica de la Llei de la dependència. Cada decret d’aquest estil ens roba amb la llei a la mà. Però encara que sigui legal el seu procediment, no és menys immoral que l’actuació d’un jutge molt anomenat últimament. Els empari o no el DOGC o el BOE, és immoral i hauria de ser revisable.
   Senyor Mas, menys maratons contra la pobresa i deixi de crear pobres. La caritat no solament és necessària, és que ha d’arribar fins a eliminar les causes que la creen. També nosaltres hem fet Catalunya. També nosaltres som catalans. També nosaltres estimem el català. També nosaltres veiem com s’entén vostè amb el senyor Rajoy en els temes econòmics que afecten aquells que menys tenen. Deia monsenyor Romero que si ajudava els pobres li deien sant, però que si tractava d’eliminar les causes de la pobresa, era un perillós extremista. Era cristià, però això no el va salvar. El van matar uns indecents d’allà.
   Senyor Mas, Molt Honorable President, jo represento la Federació de Pensionistes de Comissions Obreres de Catalunya. Però cregui’m: com jo hi pensen la majoria de pensionistes de la nostra nació, i, com nosaltres, buscaran la manera de defensar-se sense esperar gaire temps. Sap molt bé que nosaltres no en tenim gaire, de temps, però en vindran d’altres: la jubilació, encara que tard, és per a tots. Ens té a la seva disposició per aclarir i contribuir que la seva Catalunya sigui també la nostra. I disculpi, però parlant clar és com millor es diuen les coses.
   Rebi una salutació.

  7. 11/07/2012 at 18:25

   Tot aquest ” desgavell ” només és pot arreglar, amb una revolució,el què no s’he sí amb sang o sense, el poble aura de dir l’ultima paraula

  8. Lola
   13/07/2012 at 10:20

   Joan,

   El poble sembla anestesiat…

  9. Miquel Estrem
   13/07/2012 at 14:22

   Molt bona la guia. Jo hi afegiria un punt en els motius: “és injust perquè paga qui més malalt està” Ho minimitzen dient que la mitja és d’uns 13 euros per persona però això no és cert, n’hi haurà que pagaran 61€ i d’altres 1€. Això trenca amb el principi d’igualtat i universalitat.
   Salut i insubmissió.

  10. luiz
   15/07/2012 at 23:41

   seguinos tolerantes,comprensivos e re^-volucionarios,el que sona lejos esta cerca!

  11. Josep
   17/07/2012 at 12:40

   Joanet, sento dir-te que no hi ha hagut mai cap “revolució” sense sang (que ho fós de debó i no una pantomima tipus Portugal, passar d’una dictadura capitalista neoliberal a una dictadura demòcratica capitalista neoliberal). Sang hi haurà segur, si només la nostra o també la dels de dalt és el que està per veure.

  12. alfredo
   19/07/2012 at 11:08

   Estoy de acuerdo con joan (18:25). Sobre el NO pagar el euro por receta, cuantos mas se apunten a NO pagar, antes lo quitaran pues es una discriminacion con el resto de Autonomias.

  13. 20/07/2012 at 09:39

   joan,
   en toda revolución sangrienta, en toda guerra civil donde hay sangre derramada por cada litro de la de un trabajador de a pie hay 10 ml de un señor de posibles-político… a los ciudadanos no nos sale rentable derramar sangre…siempre perdemos más que ganamos…
   En principio me parece que no hace falta, primero probemos otras formas…estamos en una democracia, hay resortes, en teoría, para acabar con la corrupción… los políticos son elegidos por nosotros, ellos quieren “contentarnos”, castigemosles en las urnas.
   El problema en Cataluña es que tenemos que luchar contra los corruptos que son todos y de todos los partidos que se esconden detrás de las banderas… psc, ciu, erc, eui, pp a la hora de llevarse la pasta van de la mano, luego se pelean en el parlament, hacen el paripé sobre quien es más o menos catalán (es de lo único que hablan…)… pero ya lo vimos con el 3%, con el caso Palau, con el caso Prenafeta o con el caso Estivill, o con los casos que ha destapado cafeambllet… ningún político se va a desgañitar más de la cuenta para evitar la corrupción, ninguno de los periódicos totalmente subvencionados que pagamos todos en Cataluña va a sacar el caso en primera plana…solo silencio ante la corrupción…nuestros políticos han inventado un enemigo malo, malísimo culpable de todo que es el estado español, cada chorrada se convierte en una cruzada contra el pelele y mientras todos miramos al malvado que nos quiere robar la lengua y la identidad, ellos, nuestros políticos, nos vacían los bolsillos, nos cobran por sentarnos en los hospitales, nos quitan pagas extras (aquí ya nos quitaron la extra de verano a los funcionarios…el estado español con el PP a la cabeza no va contra Cataluña: la imita, para nuestra desgracia), nos cobran un euro por receta, nos cobran más impuestos en la gasolina, nos suben los impuestos municipales, suben los peajes, pretenden cobrar parte de los ingresos hospitalarios, nos quitan las subvenciones de educación, las becas básicas en material y libros, etc, etc… somos en teoría los que elegimos a nuestros representantes, no votar no es la solución, cuantos menos votos peor, ya se ha visto, vote 1 o 41 se reparten siempre el pastel de la misma forma…. ¿que tal si de todos los partidos hacemos como los de Islandia y escogemos para votar en masa al más ridículo? imaginaos el partido de “los porreros colocados por la democracia” con un 13% o un 20% de los votos… la cara de Mas y de la de los demás sería un poema… y luego asistiríamos a la función doble de ver como lo montaban para gobernar, que le ofrecían a los porreros, quien querría hacer una coalición psc y ciu o pp y erc… seguramente seguirían robándonos a mano armada pero nos haríamos unas risas al menos y como no, siempre nos quedará la revolución y eso de la sangre ¿no?

  14. 27/07/2012 at 09:06

   El dissabte passat em vai presentar amb tota la documentació necessària a la farmàcia del centre comercial La Maquinista de Bcn. Però no tenia fotocòpia del dni. Vaig demanar que em facilitessin un lloc per fer-la però em van respondre de froma desafiant. Vaig reclamar el llibre de reclamacions i el mateix individu em va dir que ells no en tenien i que ´si volia, amb el mateix to xulesc, que truqu
   és a la policia. Em tot el centre comercial nigú em va voler fer la fotocòpia, tot i que diverses botigues, com la mateixa farmàcia, tenien la màquna. Estic indefens davant d’aquesta situació? Els medicaments eren molt urgents; no puc acusar de res al suposat farmacèutic? I la darrera: una de la vegades, em van cobrar 40 cèntims per les quatre fotocòpies (dos medicaments): tenint en compte que la medecina costava poc més de dos euros, no és tot plegat un despropòsit per fer-nos desistir? Agraïria molt que algú em pogués respondre, gràcies.

  15. edvalmon
   08/08/2012 at 15:43

   Estic d’acord, amb tots els que diuen que no pagan el euro per recepta, pro resulta que el Sr. BOI, diu que amb tot Catalunya, nomes 250 en deixat de pagat,potser veritat o potser mentira, He de dir que es veritat, dons resulta que a la farmacia que vaig jo,soc l’unic que no pagar,aixo dit per la noia de la farmacia, aixo es el mateix que preguntes qui va votar al PP, resulta que ningu, llavors,com es posible que tinguin majoria?,som una colla de hipocratas, parlem molt, jo,jo,jo,jo, i al final ningu fa res,amb podeu dir que soc un bocasas,pro si es poseu amb contacte amb mi, ja ensenyare,tot el que faig, l’unic que no he fet a sigut NO PAGAR A LA AUTOPISTA, les dames coses SI

  16. edvalmon
   08/08/2012 at 15:52

   Contesta a Savid Mallol, he de dir que la farmacia no te l’obligacio de fer fotocopies,amb la fotocopia i omplim uns papers,et donaran la medicina, jo crec, que els farmaceutics no tenen la culpa,tenim que reclamar al Sr.Boi i al Sr. Mas,jo cuan vaig ja porto les fotocopies fetes de casa desde l’ordinador i llavors no tinc cap problema,pots mirar aqui al cafeambllet, les maneras per no pagar i sobre tot sense nervis, perque el que pasa no podem pensar be,Salud.

  17. edvalmon
   08/08/2012 at 15:59

   el descontrol que vostes tenen en el ordinador, sobre els medicaments electronics que tenen els pacients, resulta que jo amb un mes i tres días del mes siguent tinc medicaments fins casi que amb mori.
   Segons la filisofia de la Recepta Electronica,era per controlá, que la gent no agafes mes medicaments del que necesita al mes , dons com pot veure tinc algún medicament per 8 mesos, si voste veu el segon cuadre, es el que dec jo a Espanya i a Catalunya, fins el mes de Septembre(aquet ultim mes sense el aument del I.V.A.)
   Com pot veure ,si es voste el que llegei la carte meva (cosa que dubto),dons tots els politics tan d’aquí com d’alla, fan el mateix, les coses important, no els importe res i tenen el vasall que llegeix i contesta segons les Lleis i el Reals Decrets.
   Pensi, que lo que amb pogui dir, ja se tot, dons crec que es tindríe que escalfar una mica mes el cap i contestarme alguna cose que durant dos anys no men dit encara.
   Pensi que soc Pensionista, segons SENTENCIA JUDICIAL, i fa dos anys que encara no cobro res, he escrit a tot-thom i tots amb contestan tonterías.
   Si el mes de Juliol a recaudat 10 milions d’euros i 250 persones no en volgut paga el euro (jo soc un d’ells),crec que arreglan els programes dels ordinadors, recaudaría menys euros, pro el personal estaría mes content i voste estalviaria, amb les facturas dels medicaments o sigui pagaría menys a les farmacéuticas, pro no vull pensar que tenen algún acord entre farmaceuticas i conselleria de la Generalitat o altres personas que estan entre el malal i el medicament.

   Se que aixo que li vull comunicar, es per pensar una mica bastan, pro no es descaballat, el sugariment, es TREURE les farmacias del pobles, per ejemple ,aquí a Blanes en tenim com a minim NOU, per la gent que som,crec, que son masas.
   Pro no vull posar la gent al carrer,pro seria millor i repartir el medicament exactament el necesari al malal, el que necesita exactamnet, es a dir un ejemple, els antibiotics, normalment son de 8 a 10 dies,sempre la recepta millor dit la caixa es de 28 pastilles, pertant si en els CAPS , voste poses una farmacia o distribuidora de medicaments i donar exactament lo que el doctor recepta, segur que estalviariem mes euros de lo que ara vol recaptar, mes o menys al mateix que tenim a les farmacies que tenim en els Hospitals, al malal nomes li donen lo que es pren diariament.
   SR. BOI, CREC QUE VOSTE i ELS SEUS QUE L’ENVOLTAN, SON UNA COLLA DE INEPTAS I PERSONAS QUE NO PENSAN MES ,DE LO QUE TENEN DEVANT DELS NASOS, ES NOTA QUE VOSTES VAN FARS DE TOT, CUAN UN VA FAR, NO PENSA, PER AIXO ELS MES GRANS NEGOCIS ES FAN DESPRES DE DINAR. ( quan están tots beguts)
   NO LI DIC RES MES, SI VOL CONTESTARME ESTARE AGRAIT,SI NO FA RES, ANIRE A FER RECLAMACIONS AL SINDIC, AL CONSUMIDOR I ALS DIARIS, SALUTACIONS QUE TINGUI BONA SALUD.

  18. Sara Bertran i Claramunt
   09/08/2012 at 20:39

   Bé, jo només puc dir bé del farmaceutic del meu barri, el qual quan li vaig expressar el meu desitg de no voler repagar, ell mateix em va emplenar els volants de la Generalitat pels insubmissos, i me’n va facilitar de nous per a les properes receptes.

  Deixa un comentari