• ÚLTIMA HORA: Caso Crespo: el triomf del Periodisme

  by  • 14/06/2012 • Portada • 19 Comments

  Comunicat del Tribunal de Cuentas: “La Fiscalia ha conegut a traves dels mitjans de comunicació fets que poden donar lloc a l’exigència de responsabilitats”

  Ni el Departament de Salut, ni els partits del Parlament, ni la Sindicatura de Comptes, ni els gestors dels hospitals de la Corporació de Salut Maresme i La Selva ni l’ajuntament de Lloret van fer la seva feina: en major o menor grau tots van mirar per a una altra banda i van deixar al ciutadà indefens davant uns fets d’enorme gravetat.

  Si no heu seguit el Cas Crespo i la història de l’Informe Crespo, fem un petit resum:

  L’any 2005 un síndic de la Sindicatura de Comptes va fer un informe on quedaven paleses gravíssimes irregularitats en la gestió dels hospitals de Blanes i Calella. Aquestes irregularitats van provocar segons aquest informe una pèrdua de prop de 3 milions d’euros als hospitals. Una de les persones que més mal parades sortien en aquest informe era l’actual diputat convergent –i llavors alçada de Lloret- Xavier Crespo.

  L’informe en qüestió, però, mai va arribar a veure la llum i tot l’assumpte es va tapar gràcies a una conxorxa en la que van participar diversos partits polítics, diversos membres de la Sindicatura i els directius dels hospitals afectats. Quan el Fiscal del Tribunal de Cuentas va voler estudiar el cas, tothom li va ocultar l’informe, per la qual cosa va haver d’arxivar el cas.

  Cinc anys després, però, la revista cafèambllet i el diari El País van tenir coneixement de la existència d’aquest informe. Després de mesos d’investigació el 24 de maig el cafèambllet va publicar un vídeo on, per primera vegada, s’anunciava públicament que existia un informe relacionat amb aquests dos hospitals i que, a més, havia estat ocultat per la Sindicatura.

  Pocs dies més tard el diari El País tenia accés a l’informe en qüestió i iniciava una magnífica sèrie de reportatges desgranant el contingut de l’informe. Un contingut on es ressenyen amb el màxim detall les greus irregularitats protagonitzades –entre d’altres- per Xavier Crespo.

  La reacció de Crespo, de CiU i del PSC va ser immediata: “No tenim res a dir perquè el cas ja va ser arxivat” Fins i tot Crespo va amenaçar amb querellar-se contra el cafèambllet per “atemptar al seu honor”… Però el que no explicaven tot ells és que el cas va ser arxivat pel Tribunal de Cuentas perquè aquest mai va arribar a conèixer l’Informe Crespo.

  Avui, una setmana més tard, la Fiscalia del Tribunal de Cuentas emetia una nota on es pot llegir: “La Fiscalia del Tribunal de Cuentas ha conocido, a través de diferentes medios de comunicación, hechos que pudieran dar lugar a la existencia de responsabilidad contable, en el ámbito de las transacciones mantenidas por el ente público “Centres Medìs Selva Maresme, S.L.” con, entre otros, Don Xavier Crespo Llobet”

  Cal dir-ho alt i clar: quan són tants els que s’empenyen en certificar la mort del periodisme, aquest cas demostra no només la seva utilitat, sinó el seu enorme poder. El que no van fer el poder ho va haver de fer el Periodisme.

  Com que en aquesta història el cafèambllet ha participat activament, algú podrà veure en aquest escrit un punt de manca de modèstia. No és això. Qui té el mèrit no són els periodistes del cafèambllet i d’El País que van destapar el cas. És mèrit del Periodisme, que en casos com aquest es converteix en una eina regeneradora. Els periodistes només han de fer la seva feina.

   

  PD: L’obertura de la investigació per part de la Fiscalia del Tribunal de Cuentas no és l’única amença legal a la que s’enfronta Xavier Crespo. La Iniciativa Penal Popular ja va fer públic fa uns dies la seva intenció de perseguir judicialment Crespo i la resta de persones que -segons l’informe de la Sindicatura de Comptes- van participar en les activitats irregulars descrites al ja conegut com “Informe Crespo”

  19 Responses to ÚLTIMA HORA: Caso Crespo: el triomf del Periodisme

  1. Aleix Reche
   14/06/2012 at 18:57

   Hem perdut la por!!! Passareu tots per la banqueta!

   (Per cert l’enganxina del CafèAmbLlet de la foto la duia jo al pit, jejeje)

  2. Marta
   14/06/2012 at 19:48

   l’enhorabona, ara s’ha d’estar alerta de que facin alguna cosa, ja que tenen una gran experiència en tapar-ho tot.
   Això us encorratjarà a continuar per aquest camí, molt bona feina i sense por.

  3. Carles
   14/06/2012 at 20:57

   Una pregunta, y perdon por mi ignorancia, como ciudadano yo tengo derecho a denunciar a estos individuos por fraude ???
   Lo comento por que si es viable, podriamos denunciar individualmente a estos CHORIZOS y así tocarles las pelotas de la manera que más jode que es publicamente, una denuncia no hace pero cientos de ellas seria posible ???
   Fuerza y Honor.

  4. Emili
   15/06/2012 at 01:35

   Visca! només és el primer (round) pas. Cal justícia, cal justícia.

  5. Ramon Pedro
   15/06/2012 at 09:49

   Aquest tipus de gentusa (son molts de fa anys) tenen molt poca vergonya i molt mala llet (diuen que son els més “demócrates”).
   Nosaltres hem d’estar alerta i fer pinya (RESISTENCIA SOLIDARIA).

  6. Jordi
   15/06/2012 at 11:17

   Enhorabona!! Potser existeix la justícia…

  7. 15/06/2012 at 11:20

   ¡Animo chicos!
   Vais a poder con esta chusma. A ellos se debía de referir James Bovard cuando dijo, y cito: ” La Democracia debe de ser algo mas que dos lobos y una oveja votando que van a comer”.
   Vosotros si que hacéis lo correcto.
   Fuerza y ánimo.

  8. maria lluisa
   15/06/2012 at 12:50

   aquesta gent esta acostumada a manar ,ja veurem el castic que se’ls dona soc una mica pesimista (deu ser els anys) que en soc vistes tantes de injusticies, tan de bo guanyi la democracia i la vostra lluita sigui reconeguda .

  9. Josep
   15/06/2012 at 14:22

   Ànims a tots dos!!! Estem amb vosaltres! Si necessiteu ajut econòmic només cal que demaneu ajuda, que jo el primer, encara que sigui amb una petita aportació, i ajudaré!

  10. CARLOS
   15/06/2012 at 16:26

   ESTO ESTA LLENO DE CHORIZOS GENTE SIN ESCRUPULOS QUE CUANTO MAS MAL VA LA COSA ELLOS MAS ROBAN DONDE PUEDEN
   BASTA YA ( SI SE CONSTRUYERAN CARCELES ESPECIALES PARA ESTA GENTE EL PARO DE LA CONSTRUCCION DISMINUIRIA UN 60% FIJO

  11. 15/06/2012 at 17:39

   Desde luego si continuáis a si y se logra , sera un éxito para vosotros y todos los ciudadanos engañados de Catalunya, seguir a si que parece que va a funcionar ¡ EXITO ¡

  12. Manuel
   15/06/2012 at 18:12

   Felicitats i fins a la victoria sempre, encara que els camins estiguin plens de cosos privats de defensa dels pervertits amb “carnet de gent benestant”…

   Es necessiten mès equips com el vostre tàndem per posar en valor que la corrupció no surt a compte….

   Els vostres compromisos dinamitzen les nostres mobilitzacions als carrers a les que tots sabem que vosaltres tampoc falteu mai!!!

   Una abraçada molt gran i que no parin les denuncies i acions contra aquesta lacra social que s’ha empoderat de les estructures socials!!!

   Manuel

  13. marc
   15/06/2012 at 18:26

   El que importa es adonar-se que els nostres mandataris, representants del poble, escollits en la disciplina democràtica i sota el règim dels partits polítics-partitocràcia- formen part d’un supra-sistema essencialment corrupte i manipulador dirigit a aprofitar-se’n tot el que puguin, a tapa-se les vergonyes uns als altres i a enganyar a la ciutadania. Cal o renovar tota la cúpula dels partits -cosa impossible- o desfer aquest sistema amb les seves pròpies eines. Volen vots, doncs no votem. Quina legitimat tindria un sistema muntat sobre els vots de p.ex. un 0,2 % de la població electora?
   Cap, ningú podria muntar un govern pretésament democràtic en aquestes condicions…caldria doncs repensar el sistema, atorgar una altra constitució adequada al sentir actual, que respecti la diferència i que no permeti abusos. El codi penal no castiga a qui enganya des del púlpìt, i sanciona amb inhabilitacions les prevaricacions judicial però les administratives s’han despenalitzat….deixant camp obert a abús. Ni PSOE ni PP, ni CiU, ni PSC ni ERC ni IC…cap d’aquests ha pres responsabilitat de govern mai, només ho han fet veure.

  14. alex
   17/06/2012 at 13:08

   Genial! Felicitats, tant de bo pogueu destapar moltes altres porqueries que tenen amagades els politics. Anims

  15. Xavier
   17/06/2012 at 22:49

   Molt bé felicitats em fa estar molt content que les reivindicacions i les protestes serveixin de alguna cosa. Ja està be que ens prenguin el pèl.
   Jo també estic ficat en una protesta sanitària i em fa més fort veure que hi ha altra gent que pensa o te idees comunues.
   Sóc dibuixant si necessiteu alguna col.laboració, em podreu contactar pel correu.

  16. josediazv
   18/06/2012 at 14:42

   Los medios informativos del grupo “GODONIANO”, ahora por que no les quedará más remerdio.? daran noticias al respecto? ó como siempre seguiran dando las noticias con PAÑOS CALIENTES sin informar de lo esencial de los contenidos,que el pueblo quiere saber.
   No estaba seguro el dia 13 del juicio (no informaste como lo pedi). Me alegro en sumo que los derechos de pernada que algunos han hecho suya, los desmontemos de una vez..

  17. Ariadna
   18/06/2012 at 15:56

   Moltes felicitats! I moltes gràcies pel periodisme honest que feu.

  18. 19/06/2012 at 18:02

   Enhorabuena por vuestro necesario y lúcido compromiso. Realizais una gran labor. Tenéis todo mi apoyo y solidaridad.

   Un gran abrazo compañeros!!!

  19. 29/06/2012 at 09:35

   Me alegro muchisimo, con gente como vosotros, luchando por la verdad, aún hay esperanza, Gracias.

  Deixa un comentari