• Xavier Crespo es querella contra el cafèambllet per “defensar el seu honor”

  by  • 30/05/2012 • Portada • 10 Comments

  L’ex-alcalde de Lloret de Mar i actual diputat al Parlament de Catalunya per CiU Xavier Crespo, ha comunicat aquesta tarda  que “presentarà una querella per injuries contra els editors de la revista cafèambllet” · 

   

  El motiu de la querella és –segons explica CiU- la informació publicada al vídeo “29/2005-IP: L’informe secret de la sanitat catalana”. En aquest vídeo, disponible a Youtube des del passat diumenge, es fa públic el contingut d’un document de la Sindicatura de Comptes on es veu com aquest organisme va paralitzar un informe que compromet al senyor Crespo, la seva dona, diverses empreses de sanitat privada de la zona relacionades amb la Corporació de Salut Maresme i La Selva. Aquest document, amb data d’entrada al Parlament l’any 2006, recull el vot particular del síndic Agustí Colom, qui es declara contrari a l’arxiu de l’informe que va trobar diverses irregularitats i que adverteix que l’ocultament de l’informe anava en contra de la llei. Tot i així, el Ple de la Sindicatura –amb majoria de PSC i CIU- va decidir tapar l’informe.

  Segons Xavier Crespo “aquest és un cas tancat ja que la Sindicatura de Comptes no va aprovar el projecte” i considera que “el Tribunal de Cuentas va resoldre desestimar la demanda”.

  Per la seva banda, Albano Dante Fachin, director d’aquesta publicació, és contundent:

  “És veritat que el Ple de la Sindicatura va tombar l’informe que durant nou mesos va elaborar un equip d’auditors de la Sindicatura, però també és veritat que un dels síndics va fer objeccions molt serioses sobre aquesta decisió”.

  Certament Agustí Colom arriba a afirmar que la decisió d’arxivar va contra la llei que regula el funcionament de la Sindicatura.

   “També és molt rellevant –explica el director del cafèambllet- el fet de que l’arxiu de la causa per part del Tribunal de Cuentas de Madrid es va fer sense que aquest organisme hagi tingut accés a l’informe de la Sindicatura ja que el Ple va evitar que aquest informe arribés a Madrid i no sortís dels calaixos de la Sindicatura”

   

  Fort amb els febles…

  Des de que es va conèixer la notícia de la demanda de Crespo contra el cafèambllet, a les xarxes socials molts lectors s’han fet la mateixa pregunta: Perquè contra el cafèambllet si i contra El País no? Una pregunta molt adient tenint en compte que el diari va publicar al dia següent la mateixa notícia. “Fins i tot van publicar els originals dels documents en qüestió a tot pàgina”–explica el director del cafèambllet. El periodista jefe de El País Catalunya,  Oriol Güell, diu a Twitter: “No entenc que Crespo es querelli només contra el cafèambllet” i es pregunta “Només s’atreveix amb el més feble?” Güell conclou: “aquí està en joc la transparència i la higiene democràtica, sigui el cafèambllet, El País o qui vulgui”

   

  La demanda de Via, i ara de Crespo

  La querella de Crespo –actual president de la Comissió de Salut del Parlament- es suma a la presentada fa poques setmanes contra el cafèambllet per Josep Maria Via, assessor d’Artur Mas. El motiu d’aquesta querella també ha estat un vídeo  produït per aquesta publicació on es feia un repàs a diversos punts foscos de la gestió sanitària catalana. Des de fa pocs dies, centenars de persones han manifestat el seu recolzament a la publicació a través de la pàgina web www.lademandadevia.org on s’expliquen tots els detalls de la denúncia i de la investigació que s’ha fet durant els últims mesos des de la revista. “Està molt clar que estem molestant molt, que hem destapat el cas dels contractes irregular de Ramon Bagó qui, curiosament, era directiu de l’empresa que gestionava l’entitat quan va ser investigada per la Sindicatura. El Govern de CiU vol perpetrar les seves retallades sense testimonis i en silenci, sense periodistes que preguntin. Sembla que a CiU tenen el seu sentit de l’honor molt accentuat però el de la transparència molt poc… cal recordar que totes dues denúncies són per “honor” i no per cap dada errònia que haguem publicat. Encara és hora de que ens diguin quina dada és incorrecta… estem disposats a rectificar… i per cert… encara no han respost a cap ni una de les preguntes que se’ls ha fet… només tenen temps per defensar el seu honor” Albano conclou: “sembla que el Govern de CiU estigui fent servir els jutjats per crear por entre periodistes i mitjans… sembla que ens estan fent servir d’advertiment per a qualsevol que s’atreveixi a parlar sobre sanitat posant denúncies sense cap ni peus”

   Aquí podeu escoltar Xavier Crespo aquest matí a Catalunya Ràdio.

   

   

  10 Responses to Xavier Crespo es querella contra el cafèambllet per “defensar el seu honor”

  1. 30/05/2012 at 20:25

   Una cosa es que digui que ho farà, i altra que ho faci 😉 No tingueu cap por, si ho fa potser així sortirà a la llum tot allò que es vulgui mantenir ocult.

   A veure si tenim sort i el jutge demana a la Sindicatura l’informe, i el podem veure …

   Sembla que aquest personatge diu que el Tribunal de Cuentas va fallar al seu favor, és cert? Disposeu d’alguna font documental o enllaç per comprovar aquesta dada?

   Força i ànims, ja sabeu la dita … “ladran , …” 🙂

  2. Victor Palomero Revuelta
   31/05/2012 at 11:15

   A por elllos, tanto el de Blanes, como el de Loret de Mar, Calella y los que vayan saliendo, todos son ratas con distinto partido. El único honor es el nuestro que incluye nuestro dinero pagado en impuestos.

  3. Jordi
   31/05/2012 at 11:27

   Això ajudarà a que més gent s’assabenti i que qui hagi de parlar, parli.

   Ànims, estem molta gent amb vosaltres¡¡¡¡

  4. Maria Jesus
   31/05/2012 at 12:51

   No penseu que ha arribat el moment de que els ciutadans ens querellem contra tots aquests que han estat manegant el cotarro de la Sanitat a Catalunya? Perqué no s’organitza una colecta i que els advocats del 15M ajudin a redactar una querella penal contra els que han propiciat la desaparició de documents i sobretot de diners i serveis!

  5. SolRing
   31/05/2012 at 15:07

   Ostres. Jo seria el primer d’aportar el meu granet de sorra. Estem amb vosaltres. Si necessiteu ajuda econòmica no dubteu en demanar-ho, que surtin a la llum tots aquests lladregots. Entre tots, com les formigues, ho destaparem.

  6. 31/05/2012 at 18:41

   Jo crec, què començan a tenir………por, per si surt tot a la llum
   Ànims estem amb vosaltres !!

  7. Despertaferru
   01/06/2012 at 16:00

   Jo crec que por no en tenen, i la querella ja esta endavant, per lo que a mi ma arribat,

  8. josediazv
   03/06/2012 at 13:49

   Adelante, tienen miedo al DESTAPE de sus verguenzas, y se quieren unir en otra de sus FUNDACIONES (sin animo de LUCRO ) para defender lo indefendible con el calificativo de Fundación.
   Recuerdo una canción que cantaba de niño…….decia así.

   QUE BUENOS SON LOS PADRES ESCOLAPIOS
   QUE BUENOS SON QUE NOS SACAN DE EXCURSIÖN.

   Ya llevamos muchos años con este tipo de excursiones. y estamos diciendo P R O U . a tanto manipulador que se a creido que tenian unos derechos de pernada político y económico, para con los ciudadanos.
   QUE NO SOMOS SIERVOS de ningun cacique…………….”VALE YA “.

  9. Víctor
   28/07/2012 at 12:46

   truqueu al programa de Salvados, a veure si emeten aquets videos i es fa un monografic al respecte. Teniu en compte que aixó es només una petita part del pic de l’iceberg. A Mataró també,per coneguts, passa,i suposso que a tot arreu i ningu s’atrveix a dir-ho. Per aixo volen els vots els politics i entre tots es tapen.

  Deixa un comentari