• ACTUALITZACIÓ: La mort de l’home de Breda es va produïr abans de l’obertura del CAP

  by  • 22/04/2012 • Portada • 10 Comments

  ÚLTIMA HORA AQUÍ:

  http://www.cafeambllet.com/press/?p=17193 

   

  Artur Mas va dir al Parlament que les protestes dels veïns de Breda eren ‘exagerades’

  VÍDEO: Fa mesos els veïns van advertir al President -a peu de carretera- del perill de tancar el CAP

  Durant 120 nits els veïns de Breda es van oposar al tancament nocturn del seu CAP. “Ens quedem descoberts i sense assistència durant la nit i això és un perill” denunciaven, fent referència al fet de què també es van tancar els CAPs de les poblacions de la zona. Fins a 7 CAPs de La Selva Interior van tancar a les nits, deixant una àrea de 40.000 persones sense assistència mèdica nocturna. Els 7 CAPs van ser substituïts per un ‘metge localitzable’ situat a Arbúcies. Un metge que, aquesta nit, no va arribar a temps.

  La matinada de dissabte a diumenge un noi d’uns 40 anys ha patit un infart que li va causar la mort. La mort va tenir lloc abans de les 8 del matí, horari en que obre el CAP de la població. Per això es van desplaçar  l’equip mèdic d’Arbúcies (amb l’ambutaxi?) però ja no s’ha pogut  fer res per salvar la seva vida. Fons de l’empresa gestora del CAP  de Breda van confirmar que a les 8 del matí -quan va obrir el dispositiu- l’home ja havia mort i només es va poder atendre la família.

  La notícia ha sorprès als veïns de Breda relativament. “Ho vam dir a tothom, a l’alcalde, al delegat de Salut, el senyor Josep Trias,… fins i tot al President… les nostres vides corren perill… però ens deien ‘demagogs’… avui la nostra demagògia està a la vista” deia a les portes del CAP un grup de veïns que van participar al tancament d’un CAP que encara rep els visitants amb pancartes reivindicatives.

  Els veïns d’aquesta comarca van ser molt actius a l’hora d’enfrontar-se al tancament dels 7 CAPs de la zona. Van tallar una carretera per on passava Artur Mas i el van obligar a baixar del seu cotxe per advertir-li que el que ha passat avui, podia passar (VÍDEO AQUÍ). També van encadenar-se (OPERACIÓ PEBROTS) a la seu gironina del Departament de Salut per demanar dades d’assistència que durant mesos van ser negades en diverses ocasions per part del cap de la regió sanitària, Josep Trias.

  Assemblea en alerta

  A l’assemblea que va tenir lloc aquest vespre a les portes del CAP de Breda,  veïns vngut de tota la comarca de La Selva van acordar demanar tots els detalls de com va funcionar el dispositiu que sustitueix al CAP que ara està tancat per les nits. “Ara hem d’exigir que ens donin tots els detalls de com va funcionar tot, del temps de reacció i del temps que va transcòrrer des del moment en que van ser avisats els serveis fins que finalment van arribar a atendre a la persona que va morir” explicava un assembleista. Els veïns es queixen de que abans al poble el metge podia arribar a qualsevol casa en 7 minuts com a màxim mentre que ara el temps que ha d’esperar un ciutadà per rebre la visita d’un metge s’ha multiplicat. Segons ens han confirmat diversos professionals ara mateix el protocol és el següent: quan una persona truca al 112 ha d’explicar quina és la situació i el seu lloc de residència. Aquest servei evalua la informació que se li dóna per telèfon i, si ho creu necessari activa l’equip de metges que es trobar a Arbúcies. Aques equip dorm en un apartament de la localitat i, quan rep l’avís de servei a de trucar un taxi que els recolli a l’apartament, carregar els equips i desplaçar-se. En el cas de Breda, el camí és d’entre 15 i 22 minuts. El temps total de reacció, segons expliquen fonts professionals pot arribar als 25 o 30 minuts. Un temps molt llarg comparat amb els 7 minuts d’abans. Ara, a Breda, la principal incognita és saber com ha funcionat aquest servei. La cinquantena de persones que avui s’han reunit d’urgència a les portes del CAP ja s’han posat en marxa per demanar explicacions. “Estem molt afectats pel patiment que deu estar passant la família afectada i no volem que aquestes coses es repeteixin al nostre poble” diuen els veïns.

   

  ENLLAÇOS:

   

  A TV3 no el veien gaire greu el tancament: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aRq5DX5E3rk

  Bloc de l’Assemblea de Breda: http://assembleabreda.wordpress.com/

   

   

  10 Responses to ACTUALITZACIÓ: La mort de l’home de Breda es va produïr abans de l’obertura del CAP

  1. Eloi Esos
   23/04/2012 at 00:10

   tot el nostre soport desde el cap de guineueta tambe lluitan desde fa mes de cinc mesos els tres ultims tancats per recuperar las urgencias anim compains tots junt ho pudrem tot ni un pas enrera . El nostre condol per la familia de aquet vei de abrera. Que els responsables de aquesta mort paguin com tenan de paga . La vida de una persona no te cap escusa .

  2. Dudas razonables
   23/04/2012 at 08:31

   No soy abogada pero me pregunto si se podría considerar delito esta muerte; si a los reponsables de este desaguisado se les podría considerar criminales y, en ese caso, interponer la correspondiente denuncia.
   Quizás si dieran con sus huesos en la cárcel y se vieran apeados de sus cargo para siempre, muchos se lo pensarían dos veces antes de tomar decisiones que cuestan vidas humanas y que, parece, les importan un pito.

  3. Victor Palomero Revuelta
   23/04/2012 at 12:00

   dimisión de ARTUR MAS. Al carajo con los oportunistas, Y que se investigue todo bien por los juzgados. A presentar denuncias por falta de asistencia, por que estos gobiernos de derechas son unos facistas de mierda.

  4. Andreu
   23/04/2012 at 13:53

   adelante y animo desde AUSTRALIA!!! que esta muerte no quede impune y aunque tampoco creo en la Justicia vuestra lucha la hago como propia. Mi mas sentido pesame a la famlia de este chico muerto por la desidia de una clase politica incompetente, mal gestora de los recusros del pais y cuando no corrupta.
   Un gironino del Alt Emporda, ahora en Western Australia

  5. sebik azor
   23/04/2012 at 16:26

   i ara qué?……….. els diners estalviats segons el sr. boi ruiz son mes importants que la vida d’aquest home, potser es tindria que esbrinar si s’els pot incloure en un judici per homicidi a tots aquets servents dels mercats, artur mas, boi ruiz i també als convergents locals del ajuntament per la seva indiferencia devant la seva indiferencia pel tancament del cap

  6. 23/04/2012 at 20:25

   PARS: Plataforma Afectades per les Retallades Sanitàries
   http://afectadasporlosrecortessanitarios.wordpress.com/

   I per a fer demanda judicial:
   http://afectadasporlosrecortessanitarios.files.wordpress.com/2012/03/escrito-denuncia.pdf

   Salut i solidaritat des de sabadell!!!

  7. 24/04/2012 at 01:53

   Llevo dos días buscando esta noticia en los grandes periódicos (la vanguardia, el periodico, etc) y no aparece nada. Una vergüenza. El video de Mas es lamentable, con una soberbia que es demasiado. Felicidades por el blog y por hacer florecer esta noticia, yo ya le he dado eco en mi página.

  8. BrigadaAntiBobos
   24/04/2012 at 23:15

   ¿Pero de qué se queja todo el mundo?….CIU ganó las elecciones por mayoría, por ende tienen toda la aprobación popular para llevar a cabo todo lo que consideren necesario para la población bajo su mando…
   Se les dijo….Se les advirtió…pero todos querían “castigar al PSOE”…. así que a disfrutar de lo votado.

  9. José
   25/04/2012 at 19:05

   Todos los gobernantes tienen defectos pero la derecha lleva en sus genes el desprecio al hombre del pueblo. Se ha apoyado siempre en la milicia y el clero para vivir a costa del trabajador. Cuando hay que recortar siempre empezarán por la salud y la educación. A ellos no les afecta pero a la gente que los rodea siempre los debilitará corporalmente y en su instrucción con lo que matan más de dos pájaros de un tiro: eliminan la competencia para sus hijos, echan la culpa de lo que pasa a una autoridad lejana que ellos ansian y los pobres paletos les volveran a votar, como ha ocurrido.

  10. prometeo
   23/05/2012 at 12:47

   Quiero recordar que CiU, como después el PP, ganó las elecciones con falsedades, además con “el 22% de los votos de los catalanes”. Nunca, ni cuando estaba el inventor de la cosa, aquel señor de Banca Catalana, de cuyo nombre todos nos acordamos, no tuvieron más del 25%. Y con ese porcentaje están saqueando la anidad y la enseñanza públicas, amén de dilapidar un patrimonio de siglos, a favor del negocio privado.

  Deixa un comentari