• VÍDEO-CARTA OBERTA al President de la Generalitat, Artur Mas

  by  • 22/03/2012 • Portada • 36 Comments

  (Versión en castellano aquí)
   

  Respondrà el senyor President?

  Fa  15 dies vam penjar a Youtube un vídeo titulat “El major robatori de la història de Catalunya” (Part I i Part II). En total l’han vist unes 200.000 persones, ha estat molt comentat a les xarxes socials i hem sortit a diversos mitjans de comunicació.

  En aquell vídeo feiem una sèrie de preguntes molt i molt importans relacionades amb la sanitat pública. Com que no hem obtingut resposta, ens adrecem directament a Artur Mas. Contestarà?

   

  Pagar 5€ per fer servir cadires als hospitals?

   

  No és broma. A l’hospital de Blanes cobren 5 euros per fer servir cadires. No us ho creieu?

  Als vídeos ho  expliquem:

   

  VÍDEO-CARTA OBERTA al President Artur Mas (Part I)

  VÍDEO-CARTA OBERTA al President Artur Mas (Part II)

   

  Notícies relacionades:

  El major robatori de la història de Catalunya (vídeos i cronologia d’articles publicats sobre el tema)

   

  Segueix-nos a Twitter: @_cafeambllet · @marta_sibina ·  La versió en paper de la nostra revista
  Entrevista a Radio Nacional de España

  36 Responses to VÍDEO-CARTA OBERTA al President de la Generalitat, Artur Mas

  1. Nicolas
   23/03/2012 at 08:10

   Estoy alucinando, creo que teneis mucho valor.
   La corrupción no puede quedar impune.
   hay que denunciarla por el medio que se pueda.
   he añadido vuestra web a mis favoritos, y recomendare vuestros
   articulos a todos los amigos, y lo difundire por los medios que
   dispongo.
   Todos juntos tenemos que defender nuestros derechos.

  2. FELI
   23/03/2012 at 11:20

   Moltes gràcies Marta per ser capaç de dir les veritats, amb molta gent com tu el país aniria d’una altra manera.
   Estem amb vosaltres.

  3. Victor Palomero Revuelta
   23/03/2012 at 12:20

   La sanidad catalana, no soporta la prueba del algodón, una vez pasado está impregnado de corrupción, malversación. A ver si el Senyor president no muy honorable, pone arreglo a este despilfarro de dinero que va a los bolsillos de otros y no a tener una sanidad como nosotros tenemos que tener. Y un llamamiento a estos alcaldes que están controlando, para que de verdad controlen, ya sabemos vuestros nombres y no tenedreis los votos para seguir haciendo esto.

  4. joan
   23/03/2012 at 13:10

   Totalment d’acord que estaria molt bé que els gastos públics estiguin lliures per poder revisar i comprovar, però crec que tot i això seguirien havent-hi dubtes, més que res, perquè sobre qualsevol cosa hi ha diversitats de lectura i opinió, i segurament sempre hi ha qui no li semblaria bé el com es fan. Però crec que incloure aquí a un nou president que acava d’arribar i acusar-lo d’interéssos particulars quan, segons tinc entès, se li va demanar com a favor per agafar la presidència i no cobra cap prestació a canvi, no ho trobo correcte. Vaig sentir entrevista a Ràdio Estel, i com jo tb penso, no es pot acusar a ningú per insinuacions. I si passa, llavors serà el moment de fer-ho, no? Quin dret tenim a pressumpció? Igual que hi han coses que es demanen i amb raons, també crec que els errors s’han d’acceptar. I em va semblar que a la entrevista tampoc es va voler dir…Per tant, les raons les donen les proves, no les suposicions. Em sembla que s’están barrejant coses. I que consti que estic a favor de la informació al ciutadà.

  5. Albano Dante Fachin
   23/03/2012 at 13:17

   Benvolgut Joan: el problema que s’assenyala al vídeo és que no podem controlar absolutament res del que fa el senyor Fernández, el nou president. Així, si per exemple, beneficia a una de les seves empreses, no el podem controlar ni detectar. Em nego a deixar-lo fer sense poder saber el que fa. No he de tenir confiança… he de tenir dades. Em sembla molt bé que ell s’ofereixi voluntari… però vull saber el que fa… vostè si tingués una empresa i se li presenta un voluntari per treballar i li diu: jo treballaré gratis… no li preguntarà res del que farà? El deixarà fer sense saber exactament el que fa a la seva empresa? Doncs això és el mateix. Gràcies per la seva aportació!

  6. joan
   23/03/2012 at 13:27

   D’acord, però tampoc podem anar a tort i dret amb tothom, no? Sinó com solucionem les coses? Per el que he pogut esbrinar, per gent del seu voltant, no es va presentar voluntari sinó que li van demanar, per tant què fem…a qui posem? S’ha de solucionar oi? Aleshores tots estem també sobre presumpcions de culpabilitat, perquè qui més i qui menys pot tenir coneguts de petites empreses a la zona que es puguin afavorir d’un mateix, no? Crec que les insinuacions si volem solucionar no són bones, igual que la falta de claretat per l’altre banda tampoc!

  7. Albano Dante Fachin
   23/03/2012 at 13:37

   Joan: Si hagues transparència, no hi hauria lloc a insinuacions. Fa dos anys que preguntem i amaguen les dades. Després de tant amagar dades, de no contestar i de, fins i tot dir coses que no són certes, tenim l’obligació de desconfiar i de denunciar. És quan no hi ha transparència i ningú pregunta quan passen coses com lo del Palau de la Música, Millet, Gürtel, Urdangarin, etc… Hi ha una manera molt senzilla d’aclarir tot plegat: contestant a les preguntes que fem.

  8. joan
   23/03/2012 at 13:46

   Ningú està dient res al contrari, em sembla…simplement jo parlo d’una part que no m’ha semblat gaire correcte. Si molesta que us fagin puntualitzacions, m’ho dius, però no ho trobo bé. No trobo bé que no donguin respostes, però d’aquí a insinuar coses que no sabem…si molesto m’ho dius. Fa molts anys que opino a mitjans de comunicació (tinc 49 anys) i és la primera vegada que em sento “atacat”, no he faltat a ningú, oi?

  9. noesorotodoloquereluce
   23/03/2012 at 23:45

   “Ells” (ELS POLITICS) fa temps que ja sabien que “retallarien ” les prestacions de la sanitat publica.

   NOTICIES DEL 2009 – 22/10/2009

   La Caixa compra Adeslas y cede el control de Agbar a Suez

   La Caixa, a través de su ‘holding’ de participadas Criteria CaixaCorp, ha comprado a la francesa Suez y Malakoff Médéric la aseguradora Adeslas por 1.178 millones de euros. A la vez, ha pactado ceder el control de Aguas de Barcelona (Agbar) a Suez.
   Adeslas es la mayor compañía aseguradora española en el sector sanitario, con una cartera de tres millones de asegurados, 1.100 centros de atención y una cuota de mercado del 20%.

   Criteria destaca que se situará como un referente en el sector español de seguro de vida y de salud
   http://www.elmundo.es/mundodinero/2009/10/22/economia/1256194359.html

   EL TRUEQUE DE AGBAR POR ADESLAS ENTRE LA CAIXA Y SUEZ SORPRENDE A MONTILLA

   http://www.abc.es/hemeroteca/historico-21-06-2009/abc/Economia/el-trueque-de-agbar-por-adeslas-entre-la-caixa-y-suez-sorprende-a-montilla_921904755907.html

   La Caixa compra Adeslas por 1.178 millones y cede Agbar a la francesa Suez

   http://www.rtve.es/noticias/20091022/caixa-compra-adeslas-1178-millones-cede-agbar-francesa-suez/297339.shtml

   http://www.eleconomista.es/economia/noticias/1634912/10/09/La-Caixa-compra-Adeslas-y-cede-el-control-de-Agbar-a-Suez-Environnment.html

   http://www.libertaddigital.com/economia/criteria-reduce-participacion-en-agbar-y-compra-adeslas-por-1100-millones-1276373878/

  10. Carmen
   24/03/2012 at 01:12
  11. carmen
   24/03/2012 at 11:34

   Gracias, por vuestro trabajo !

   Fuera las mentiras y los engaños!
   Transparencia….que demuestren su inocencia.
   Con el dinero público no se juega!

  12. Jaume Prat Espelt
   24/03/2012 at 17:51

   Al contrari del que molts i moltes puguin pensar, que denunciar les corrupcions no serveix de res i que per tant més val quedar-se amb els braços plegats només us diré, redacció del Cafeambllet, que denúncies com la vostra a vegades donen els seus fruits, i no cal pas sortir de la Selva per això. No en va, ja fa bastants anys, un petit grup d’informació local va aconseguir que l’alcalde de Maçanet plegués del càrrec a base d’explicar les veritats del seu mandat als veïns. Us animo a seguir amb la investigació i la denúncia, i penso que tots els i les que en pro de la correcció argumental intenten posar en dubte la legitimitat de les vostres demandes (totalment justes, per altra banda), millor que es dediquin a altres coses. És la meva opinió.

  13. Juan
   25/03/2012 at 23:16

   Felicidades por vuestro trabajo de parte mía y de todo mi entorno. Esto es muy fuerte, y no va a quedar aquí… estoy totalmente seguro.
   Soy un ciudadano de Blanes harto de tanta mentira de políticos, empresarios, jueces, etc… No paro de difundir el video. Deberían de hacer carteles por los pueblos directamente implicados para que todos se enteren de la corrupción en nuestros ayuntamientos, esa corrupción tiene nombre y apellidos: el de los alcaldes, i el president mas en última instancia.

   Felicidades! y a seguir hasta el final! la revolución está aquí! 😉

  14. euro
   26/03/2012 at 14:43

   Hola Cafeambllet, he enviat el video amb la vostre carta al president mas, a els diaris….eldebat.cat … i al…ara.cat, perque els publiquessin.
   Els de …eldebat.cat, ja m’han contestat dient-me que l’han publicat.
   Us passo l’enllaç perque el pogueu veure.

   http://www.eldebat.cat/cat/notices/2012/03/video-carta_oberta_al_president_de_la_generalitat__artur_mas_97163.php

  15. Josep Fabregat Rubinat
   26/03/2012 at 17:02

   Ja era hora que es digues com funciona de malament algunes coses.
   Felicitats
   Sempre he pensat que el problema era aquest.
   El problema es que passa a tot el pais

  16. empordanes
   27/03/2012 at 12:56

   Ho reaccionen i fan net o això acaba com la revolució francesa. Ja n’hi ha prou de corrupció ! Per això volen mes concert econòmic? Per remenar ells mes cireres? I al poble que el donin…retallades

   Felicitats valents !

  17. Ebenezer
   28/03/2012 at 17:36
  18. Albert
   30/03/2012 at 20:32

   MOLT BONA FEINA! Cal animar a tothom a que difongui públicament tot el que sap sobre malversació de fons públics. Tots hauríem de poder adreçar qualsevol sospita ben fonamentada als mitjans, com fa aquesta noia en aquest vídeo.

   Enlloc de fer vaga per les retallades (que potser ara és una conseqüència inevitable) cal anar contra les VERITABLES CAUSES: espoli, frau, mala gestió de lo públic, despeses inútils…

   Contra això sí que hem de fer vaga i una de bona. INDEFINIDA fins que ens responguin aquestes preguntes i moltes d’altres. Hem d’EXIGIR transparència màxima per saber que s’estan gastant els diners de manera responsable.

   No deixem que ens vulguin fer passar per anti-sistemes. Jo no sóc anti-sistema, no vull anar en contra del que ens ha costat tant aconseguir, vull MILLORAR el sistema. Hi ha molt per fer.

   Hem d’exigir que es canviïn les lleis per a que aquestes accions no quedin impunes JA!

  19. 31/03/2012 at 00:19

   Moltes felicitats!!!
   A Catalunya vivim com a Matrix. Una realitat paralela a la que som collonuts i la culpa de tot la tenen els altres, “les aigües podridres que ens ofeguen”. Quina poca vergonya polítics nazionalistes!!!
   Podeu seguir plorant que els espanyols us roben, pero aviat s’acabarà el xollo que teniu amagant-vos amb la seyera. NO TENIU VERGONYA.

  20. Antonio Valero Milan
   31/03/2012 at 18:21

   Me ha gustado mucho este reportaje de investigación, creo que todavía la gente esta en otros temas, por desgracia hay mas gente en los bares que en cualquiera asamblea informativa, hemos perdido el horizonte de lucha, tardaremos años en recuperar lo, a ver si llegamos a tiempo, antes de que sea demasiado tarde.

  21. enric
   02/04/2012 at 09:46

   moltes gràcies per la feina feta,
   No en podem quedar amb els braços creuats.
   endavant!

  22. 02/04/2012 at 17:21

   Feliçitats, ya sou el diari MES LLEGIT i APLAUDIT PERT TOTA EL PANFLETS ANTICATALANS ,la voz inter razon etcestan utilizant els vostres comentaris no provats per fer mes mal i acoplar les seves noticies distorsionades al seu benefiçi contra CATALUNYA .no es vue vist? un moment que la lluita es dura i consensuade els atacs vosaltres feu l inici d una guerra Tot allo que diue pot ser exposade dins els partits Indp,ERC;RG:o SI i pot se defensat sense caure al joc dels colonizadors que aumentan fins a extrems de insults i fotre mes lenya al foc i tot dien EL PANFLETO CATALAN cafe amb….sento la bronca pero si mes no ara es ter que anar en compte de donar mes motius els anemics per atacar .salutacions xe

  23. ananda
   03/04/2012 at 04:12

   en el cas k es demanin als hospitals els documents, shan de demanar les despeses de lhospi de lany tal? digueu si us plau el protocol de demanda per a k no sescapin a la demanda

  24. DarkOpinante
   03/04/2012 at 12:05

   Esto es igual que los desfalcos a nivel de toda España, en edificios o estructuras que no dan de sí.

   Claro ejemplo, el Aeropuerto de Ciudad Real:
   http://www.cuatro.com/noticias/Ciudad-Real-Caja-Castilla-Mancha_3_1031926820.html

   http://www.ciudadrealairport.es/aeropuerto/reconocen-que-ninguna-oferta-por-aeropuerto-de-ciudad-real-acredita-seriedad/

  25. 03/04/2012 at 21:29

   Jo he fet un blog per donar les gràcies al Parc Taulí de Sabadell de qeu m’ha salvat la vida. Si la Sanitat no fos pubilca no m’ho hagues pogut permetre. Vull una sanitat publica per als meus fills.

  26. 03/04/2012 at 21:30

   EL BLOG!!! :
   estoyviva.tumblr.com

  27. Albert
   06/04/2012 at 12:47

   Benvolguda Marta,

   Tinc una pregunta: ¿heu previst què fa una persona (digna i pacífica) del carrer després de veure el vostre vídeo (a part de mossegar-se el llavi)?

   Si aquestes 200.000 persones que ja han vist el vídeo poguessin signar on-line (just després de haver vist el vostre vídeo) una petició formal com les que es poden fer a actuable.es jo crec que afegiria un plus a la vostra tasca, perquè moltes signarien.

   Aquestes peticions es poden difondre de la mateixa manera que el vostre vídeo (i junt amb aquest) per diferents vies (facebook, twitter, correu electrònic, etc).
   Es com un sistema de recollida de signatures però on-line.

   Un cop recollides desenes de milers de signatures, els mitjans podrien enregistrar el moment en que vosaltres presenteu aquesta petició a un òrgan competent (ara mateix no sé quin seria, però en hi ha d’haver algun) per a que atengui la petició i doni resposta. Això farà major pressió.

   Està molt bé que el diari El País hagi publicat ja un article, però al cap i a la fi, un diari que has de comprar al quiosc només referma la manera de pensar que ja tenen aquells que el compren. Jo crec que es tracta precisament d’escandalitzar a la gent que normalment llegeix altres diaris i que estan a la parra…

   No seria maco veure això al tele-notícies (i a la vostra web, clar)? Si la recollida de signatures és de tal magnitud, no tindran més remei que emetreu…

   Després de veure el teu vídeo, molta gent voldrà signar. N’estic convençut.

   Però, ara què fan? I m’incloc: ara què he de fer? Què puc fer per adherir-me a la teva proposta? On signo?? (no cal que et digui que seré el primer 😉

   Una forta abraçada!!

  28. Benito Camelás
   06/04/2012 at 21:08

   Escolanus. Fas com Pujol 1e. Qualsevol crítica cap a les institucions catalanes que ens roben és una crítica a Catalunya. És doncs totalment lícit que el poder català ens robi pel fet de ser català, ara si fos d’Aragó, de Balears o de Múrcia és totalment inacceptable. Sou una colla de catasunos fanatitzats i mentalment castrats. Cafeambllet està fent una feina encomiable amb independència dels polítics. Si fos al contrari aplaudirien els polítics que ens roben, com fas tú, pel fet de compartir un mateix sentit nacionalista.

  29. Nuria Marcet
   11/04/2012 at 18:27

   Corrupció per arreu de Catalunya… i volen que votem independència..? per robar encara més ..? Gràcies “café amb llet” per posar al descobert alguna malifeta ! Hem de lluitar contra les injusticies !!!

  30. rosa raventos
   13/04/2012 at 15:14

   Amb sembla que estem arriban a al miseria perque aviat arriberem a ano pogue anar el metge ni hospitals soposo que la solocio pel gobern es que la palmem axis serem menos amantanir.
   A mi amb sembla com no es pesem 3 semanes ho mes al carrer tothom amb manifestacions ells no s´abaxeran els sous tenen de veure entre tots nosaltres tenim mes forçes que ells sols ah¡ FELICITATS MARTA PELS TEUS NASOS¡¡¡¡¡¡ FINS AVIAT……

  31. robert ferrer
   21/04/2012 at 18:11

   no pot ser!! com es possible el silenci institucionals davant de fets tant escandalosos? Què podem fer per canviar un sistema tant cínic? Gràcies a la denunciant per la seva valentia. Un exemple d’exercici de ciutadania. Gràcies.

  32. Xavier
   04/05/2012 at 21:44

   Moltes felicitats per el vostre treball.

   Aquest pais no té solució a no ser que els ciutadans ens preocupem per auditar als politics de veritat. Llastimosament tal com és la nostra administració publica això suposa hores i hores de feina per superar els obstacles que hi han en el cami.

   Transparència i mijtans de comunicació independents son fonamentals per una democracia sana. Gràcies a vosaltres tenim l’esperança de que poc a poc anirem millorant en aquest sentit.

   Molta sort!!!

  33. KALERGI
   07/09/2012 at 15:24

   MUY BIEN POR EL TRABAJO REALIZADO PERO, EL ASQUEROSO DEL MAS NO VA HACER NADA PORQUE EL NO QUIERE A CATALUNYA NI A LOS CATALANES SOLO OBEDECE LOS BALAUSTRES DE LA LOGIA DEL GRAN ORIENTE FRANCES, EL ES MASON COMO PUJOL Y TANTOS OTROS ZP, RAJOY, EL BORBON, ETC, ETC. PERO HAY QUE SEGIR LUCHANDO PARA ENTENDER A LA CLASE POLITICA Y LOS ROBOS QUE ESTAN HACIENDO ES NECESARIO ESTAR DOCUMENTADO EN LA WEB DE MUNDO DESCONOCIDO Y ALERTA DIGITAL, LIBRERIA EUROPA DE BARCELONA, ES OTRA LIBRERIA QUE QUIEREN CERRAR PORQUE HACE ABRIR LOS OJOS A LA GENTE Y LA MASA CUANTO MAS INCULTA SEA MAS MANIPULABLE ES.

  34. ivan arias
   02/10/2012 at 15:44

   deunido i aquesta gent son els que nos volem porta a vola sols,quina po que me donen¡¡

  35. 31/10/2012 at 18:37

   No os coneixia, però m´alegra molt haver-ho fet.
   Manca gen com vosaltres, conteu amb mi pel que faci falta, entre tots hem de
   conseguir fer justicia.

  36. Your anonymous helper
   06/11/2012 at 02:03

   If you need help spreading the word in English, I can help. I am a native speaker with a good knowledge of Catalan and Spanish and I know the ‘local’ context well.

   Bona feina.

  Deixa un comentari