• Per què calla Josep Marigó davant les retallades?

  by  • 01/09/2011 • Portada • 1 Comment

  Tot i que els ciutadans de Blanes s’enfronten a una de les retallades de drets socials més grans de la seva història, el govern municipal està ‘desaparegut’. Tot i que els blanencs miren amb molta preocupació el futur, el seu alcalde sembla no hahver-se assabentat del problema. Per això la Plataforma Ciudadana de Blanes ha fet pública la següent carta adreçada a l’alcalde de la població, Josep Marigó:

   

  Ilm. Sr. Alcalde de Blanes

  Josep Marigó

  Senyor,

   

  Des de la Plataforma Ciutadana de Blanes volem expressar la nostra preocupació per la situació de la sanitat a la nostra vila davant les retallades i mesures econòmiques anunciades per la Corporació de Salut Maresme-La Selva, el Consorci de Transport Sanitari de Catalunya Regió Girona, i l’Institut Català de Salut. També estem preocupats per la manca de resposta en defensa dels ciutadans per part d’institucions públiques, com l’Ajuntament de Blanes que vostè comanda.

   

  Considerem inacceptable la passivitat amb què l’equip de govern socialista, escollit lliurement per la ciutadania blanenca, actua davant aquestes retallades, i la no participació en la manifestació a la qual ens vàrem adherir com a Plataforma Ciutadana de Blanes. Considerem que és un menyspreu a la voluntat del poble, que veu minvats els seus drets  repercutint en la qualitat de l’assistència mèdica i del benestar de la població.

   

  No cal enumerar la llista de mesures previstes; estem segurs que l’Ajuntament n’està ben assabentat. Però sí volem remarcar alguns aspectes que repercuteixen directament sobre els blanencs i blanenques.

   

  Es pretén el trasllat de molts dels serveis que fins ara prestava l’Hospital Comarcal de Blanes a l’Hospital de Calella. D’entre ells, destaquem els de ginecologia i obstetrícia. Ambdós afecten a col·lectius amb dificultats pel seu desplaçament.

   

  No cal dir que de tothom és sabut, que no hi ha mitjans de transport adequats i amb la freqüència necessària entre Blanes i Calella. Això comporta greus dificultats per a les dones embarassades. De la mateixa forma, l’estacionament de cotxes de l’Hospital de Calella és de pagament. A les persones que hi puguin anar amb cotxe els hi representarà un cost econòmic que es veurà incrementat pel temps d’espera en les visites, ja que aquest s’allargarà per la saturació dels serveis a l’Hospital de Calella. En el cas d’ingressos hospitalaris, els costos de desplaçament i estada a l’aparcament es veuran greument incrementats, amb el cost moral que representa també per a les persones ingressades, que gaudiran de menys temps, de la presència i suport de les seves famílies.

   

  Talment, s’augmenten els temps d’espera de les proves mèdiques, com TAC, ecografies, radiografies i similars que, en els darrers temps, gràcies a l’ampliació d’aquests serveis a l’Hospital de Blanes, havien millorat de forma més que notable, afavorint una millor i més ràpida resolució de problemes mèdics, la major part dels quals, agafats a temps, no posarien en risc la vida dels malalts.

   

  Pel que fa a les intervencions quirúrgiques, s’ha incrementat de forma notable la llista d’espera, com per exemple que fins ara es realitzaven intervencions a la tarda, que ara s’han deixat de fer. No s’entén que serveis que funcionaven i que havien estalviat desplaçaments dels pacients a Calella i Girona, es redueixin o s’eliminin a Blanes.

  El tancament dels serveis d’urgència als ambulatoris es converteix en un greu problema per a la ciutadania. Com es preveu que la gent gran, les persones amb problemes de mobilitat, els petits accidentats, etc. es desplacin al servei d’urgències de l’Hospital de Blanes? Hauran de recórrer als servei d’ambulàncies?

  Però si també hi ha reduccions en el servei d’ambulàncies, quins seran els temps d’espera? Quin serà el protocol per saber qui té dret a desplaçar-se en ambulància? O, com sembla ser, caldrà recórrer als vehicles particulars, al servei de taxis, amb el cost econòmic que això representa per a la ciutadania. Però, i els que no tenen cotxe  o no tenen recursos econòmics per pagar un taxi?

   

  Parlem, senyor alcalde, de drets, parlem de diners, dels nostres diners amb els quals hem pagat amb els nostres impostos, any rere any, pel dret a una assistència sanitària de qualitat. Ara volen que tornem a pagar pel que ja hem pagat però, a més, que paguem per uns serveis pitjors. Com sempre, torna a ser la gent de a peu a qui li toca pagar el desgavell econòmic de les males administracions i de les seves polítiques econòmiques. Aquestes mesures, senyor, generaran un greu perjudici en el benestar dels menys afavorits de la societat blanenca, perjudicant amb especial contundència, les classes populars i treballadores de Blanes. No volem un Blanes benestant per a uns pocs; volem un Blanes per a tothom.

   

  Davant tots aquests problemes que afecten directament el nostre poble i, per tant, al nostre Ajuntament -que és qui ha de defensar els interessos de la gent de Blanes-, la Plataforma Ciutadana de Blanes creu que és responsabilitat de l’Ajuntament de Blanes i del seu equip de govern assolir les reivindicacions de la ciutadania blanenca i participar de forma activa i visible en les iniciatives que es proposen.

   

  De la mateixa manera i, des de la perspectiva institucional, és responsabilitat d’aquest Ajuntament liderar les actuacions davant de la Generalitat i els diferents entitats/empreses que gestionen la sanitat pública al nostre poble, per tal d’evitar l’aplicació d’aquestes retallades, en defensa de la ciutadania blanenca.

   

  Això és el que li demanem: que sigui l’Alcalde de Blanes, l’alcalde en què els blanencs i blanenques han dipositat la seva confiança per defensar la vila de Blanes i a la seva ciutadania.

   

  Atentament,

  Plataforma Ciutadana de Blanes

  About

  Per contactar-me: noupaper@gmail.com Per seguir-me a Twitter: @_cafeambllet A Facebook: cafeambllet

  http://www.cafeambllet.com

  One Response to Per què calla Josep Marigó davant les retallades?

  1. José Ramos Fernandez
   06/03/2012 at 10:41

   De que nos sirven tantos recortes si estos ladrones de guante blanco autorizados por el estado que tenemos, campan a sus anchas por toda nuestra geografia y se ban relevando haciendose multimiyonarios a costa de los que tenemos registrado hasta el ultimo centimo que percibimos.

  Deixa un comentari